Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF i chok over V-politikers kritik af Israel

DFs udenrigsordfører, Søren Espersen, er rystet over, at Venstres Jakob Engel-Schmidt sammenligner Israels system på Vestbredden med apartheid.

Venstres Jakob Engel-Schmidt (V) må have været på en propagandatur. Sådan lyder forklaringen fra Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen (DF), efter at Jakob Engel-Schmidt siger til Berlingske torsdag, at det israelske system på Vestbredden og i Østjerusalem »de facto minder om apartheid«.

»Det her er meget, meget rystende, og jeg må spørge, hvad Venstre har gang i. Jeg er desværre gammel nok til at huske, hvad apartheid er, men jeg tror ikke, at Jakob Engel-Schmidt ved, hvad det betyder, for ellers ville han aldrig have sagt sådan noget ukvalificeret vås,« siger Søren Espersen.

Netop hjemvendt fra et femdagesbesøg i Mellemøsten hæfter Jakob Engel-Schmidt sig blandt andet ved kontrolposten ved muren mellem Betlehem og Jerusalem, hvor han en tidlig morgen så palæstinensere stå i kø i timevis for at komme på arbejde »på så lidt plads, at vi ville opfatte det som en grov krænkelse af standarderne for kvægtransport«.

»Jeg har meget stor forståelse for Israels behov for sikkerhed. Jeg kunne aldrig drømme om at sætte spørgsmålstegn ved Israel. Netop derfor bør vi kunne sige til vores allierede, at det her er vi bekymrede over,« siger Jakob Engel-Schmidt til Berlingske.

Men det er noget pjat, mener Søren Espersen.

»Jeg ved da godt, at folk skal stå i kø. Jeg har selv skullet stå i kø, når jeg skulle til Betlehem og Ramallah. Sådan er det. Det er fordi, det ikke altid er Guds bedste børn, der forsøger at komme ind i Israel. Men at bruge ordet apartheid er fuldstændig grotesk,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.