Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF havde hellere set sprognævnet flytte til Nyborg

Regeringen vil flytte Dansk Sprognævn til Bogense. Støtteparti kender ikke årsagen til beslutningen.

Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, mener, at Dansk Sprognævn skulle have været flyttet til Nyborg og ikke til Bogense.
Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, mener, at Dansk Sprognævn skulle have været flyttet til Nyborg og ikke til Bogense.

København. Der er virkelig skønt på Fyn. Og man kan få rigtig meget hus for pengene.

Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, er fuld af lovord over for den ø, hvor han bor og er valgt til Folketinget.

Derfor glæder det ham også, at Fyn har udsigt til endnu flere statslige arbejdspladser i forbindelse med, at regeringen har skudt en ny runde udflytninger i gang.

Men én af flytningerne undrer kulturordføreren, nemlig beslutningen om at flytte Dansk Sprognævn fra Frederiksberg til Bogense.

- Hvis regeringen havde rådført sig med mig, havde jeg sagt til dem, at det er fint, at I flytter de her ting ud, siger Ahrendtsen.

- Men det havde nok været smart, hvis I flyttede Lokale- og Anlægsfonden til Bogense. Og så flyttede sprognævnet til Nyborg. Altså simpelthen lavede "en bytter".

- Sprognævnet er virkelig for meget højt specialiserede sprogfolk. De kunne pendle til Nyborg, indtil man havde fået etableret det samarbejde, der skal ske med universitetet i Odense.

Ahrendtsen har vendt sagen med kulturminister Mette Bock (LA). Og regeringens beslutning ligger fast, fortæller han.

- Der er ikke noget at gøre overhovedet. Jeg kan egentlig godt forstå rationalet. For hvis man først begynder at ændre et sted, vil man jo åbne Pandoras æske, siger Alex Ahrendtsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.