Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF håber på flertal til at forbyde børnesexdukker

Et forbud mod børnesexdukker kan ifølge Dansk Folkeparti beskytte børnene mod overgreb.

Arkivfoto. Et forbud mod børnesexdukker kan ifølge Dansk Folkeparti beskytte børnene mod overgreb.
Arkivfoto. Et forbud mod børnesexdukker kan ifølge Dansk Folkeparti beskytte børnene mod overgreb.

Der har hidtil ikke været flertal for at forbyde børnesexdukker, hvilket DF ønsker.

Men DF håber, at regeringen har ændret holdning efter at have samlet erfaringer fra Norge.

Det siger DFs retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

»Vi ønsker, at regeringen klart tilkendegiver, om den vil arbejde på at forbyde børnesexdukker, eller om man vil holde fast i den nuværende praksis, hvor vi bare lader det passere,« siger han.

Onsdag skal justitsminister Søren Pape Poulsen (K) svare på spørgsmål om emnet i Folketingssalen. Her vil DF høre Pape til, hvilken viden justitsministeren har hentet fra Norge.

Da DF i slutningen af sidste år kom med et beslutningsforlag om et forbud, var der ikke flertal. Kun Socialdemokratiet bakkede op.

Sexologisk Klinik på Rigshospitalet, Red Barnet, Børnerådet og Børns Vilkår udtrykte, at man var imod et sådan forbud, som DF foreslog.

Børneorganisationerne mente, at der skal samles mere viden på området. Både i forhold til hvilken effekt dukkerne reelt har på brugerne. Og om hvordan man hjælper mennesker, der har den slags tanker om børn.

I Norge beslaglægger toldvæsnet blandt andet sexdukker, der forestiller børn.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.