Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Gymnasielærere må ændre mentalitet

Landets gymnasielærere bør se sig selv som kulturarbejdere frem for lønmodtagere, der tæller timer, lyder det fra Dansk Folkepartis Marie Krarup.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Det er en rigtig god idé at ændre på gymnasielærernes arbejdstidsregler, som regeringen ifølge Berlingske lægger op til.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis Marie Krarup, der selv er uddannet gymnasielærer, og som mener, det er nødvendigt med et opgør med gymnasielærernes timetælleri.

- Det er dybt pinligt, at folk sidder og tæller timer. Det er så uværdigt og forkert. Man gør sig selv til en lønarbejder i stedet for at være en kulturarbejder, siger Marie Krarup, der mener, at landets gymnasielærere bør ændre mentalitet.

- Der er et meget stort problem, og det problem går ud på, at lærerne har skiftet mentalitet - fra at lærergerningen var et kald, til at man nu bliver lønarbejder, hvor man bare skal tælle timer, siger hun.

Ifølge Berlingske vil regeringen lade det være op til den enkelte skole at afgøre, hvor meget tid, der skal bruges på forberedelse og undervisning i stedet for at lade overenskomsten afgøre det.

Ifølge Marie Karup er det nødvendigt med mere fleksibilitet.

- Jeg har oplevet groteske situationer, hvor lærere siger: »Jeg kan ikke være med til at lave eksamensspørgsmål, for mine timer er brugt«, siger Marie Krarup, der af princip ikke selv ville tælle timer, fordi hun mener, det er »degraderende« og en »forkert måde at se sig selv på« som lærer.

- Det er enormt vigtigt, at man ser det som en opgave - man kan spørge, om det skal være et kald, for mig vil det være et kald, men for nogle vil man hellere bruge ordet opgave - og opgaven er at lære de unge mennesker noget, siger hun.

Enhedslisten frygter, at der bag regeringens hensigter ligger et sparekrav.

- Når man laver den type ændringer, så bliver konsekvensen, at arbejdsløsheden vokser, og der bliver risiko for, at kvaliteten bliver dårligere, når lærerne får mindre tid til forberedelse, siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, til Berlingske.

Finansminister Bjarne Corydon (S) har ikke ønsket at kommentere Berlingskes oplysninger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.