Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Grænsekontrol mod Sverige vil skabe større sikkerhed

Dansk Folkeparti mener, at de gode erfaringer fra kontrollen ved den dansk-tyske grænse bør overføres østpå.

Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti mener, at det er på tide at kontrollere de personer, der rejser ind i Danmark fra Sverige. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen
Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti mener, at det er på tide at kontrollere de personer, der rejser ind i Danmark fra Sverige. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Dansk Folkeparti har hele tiden været fortaler for, at Danmark bør indføre kontrol af alle indrejsende fra Sverige.

Og med fredagens terrorangreb i Stockholm mener partiets udlændingeordfører Martin Henriksen, at argumenterne er blevet endnu stærkere.

- Vi skulle igennem en stor migrantkrise, før Venstre og Socialdemokraterne indså, at det var nødvendigt med grænsekontrol til Tyskland.

- På samme måde bliver det også sværere for de andre partier at blive ved med at analysere situationen i forhold til Sverige. Der skal handles nu, siger Henriksen.

Netop erfaringerne fra grænsekontrollen mod Tyskland bør danne grobund for at forstærke indsatsen mod illegale indvandrere, mener han.

- Vi har afvist 3000 illegale indvandrere ved den tyske grænse, og kontrollen har afstedkommet 1200 sigtelser på eller ved grænsen.

- Derfor er der intet argument for, at vi ikke også skal have det mod Sverige.

- Slet ikke, når man kan se, at der er øget risiko for terror i de omkringliggende lande. Det vil også smitte af på Danmark, siger Martin Henriksen.

Han er klar over, at man aldrig nogensinde vil kunne gardere sig fuldstændigt mod angreb som det i Stockholm.

Og han ved også, at øget kontrol medfører øgede omkostninger for staten og øget bøvl for de mennesker, der måtte blive forsinket af kontrollen.

- Vi mener, at ulemperne opvejes af fordelene ved større kontrol. Den pris er vi klar til at betale fra Dansk Folkepartis side.

- Danmarks sikkerhed går forud for længere pendletid og mulige bilkøer, siger Henriksen.

En 39-årig usbeker, der havde fået afslag på sin asylansøgning, har tilstået at have begået terrorangrebet i Stockholm, hvor en lastbil blev kørt ind i en folkemængde.

Fire blev dræbt og flere såret.

I den forbindelse er det kommet frem, at den svenske stat ikke ved, hvor yderligere 12.000 andre afviste asylansøgere befinder sig.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.