Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Godt at Løkke åbner for grænsekontrol

Endelig er statsministeren på ret kurs i forhold til grænsekontrol, mener DF. S er klar til at bakke op.

DF's Peter Skaarup er glad for, at Lars Løkke Rasmussen åbnede for grænsekontrol i sin nytårstale.
DF's Peter Skaarup er glad for, at Lars Løkke Rasmussen åbnede for grænsekontrol i sin nytårstale.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) antydede i sin nytårstale mere end tidligere, at en mulig grænsekontrol mod Tyskland kan blive nødvendig, når Sverige fra på mandag indfører id-kontrol ved sin grænse til Danmark.

En god melding, mener Dansk Folkeparti, der længe har råbt efter grænsekontrol som konsekvens af den aktuelle flygtninge- og migrantkrise i Europa.

- Jeg synes, at statsministeren er inde på det rigtige spor nu. Det har taget noget tid, men det er godt, at det kommer her i nytårstalen, siger Peter Skaarup, DF's gruppeformand, til Ritzau.

- Han konstaterer helt korrekt, at EU ikke har løst opgaven ved de ydre grænser.

- Det har været åbenlyst for enhver i lang tid, og nu siger Løkke, at han på regeringens vegne vil presse på for, at der sker noget i EU, men at han også vil gøre det nødvendige her i Danmark.

- Der ville det være dejligt, hvis regeringen snart indser nytten af grænsekontrol og i øvrigt får styr på tilstrømningen af migranter og asylansøgere. Det håber vi, at nytårstalen er et udtryk for, lyder det fra Skaarup.

Nicolai Wammen, Socialdemokraternes politiske ordfører, siger, at Folketingets største parti er klar til at bakke op om grænsekontrol, hvis den bliver nødvendig. Han forventer, at Løkke ikke tøver, hvis grænsekontrol er en brugbar løsning.

- Det er vigtigt, at vi passer godt på Danmark i denne ekstraordinære situation. Hvis politiet og andre myndigheder vurderer, at der er brug for en styrket kontrol for at sikre ro og orden i Danmark, så må statsministeren ikke ryste på hånden.

- Så må han tage ansvaret for at få den sat i værk hurtigst muligt, og det er Socialdemokraternes budskab til Lars Løkke Rasmussen, siger Wammen til Ritzau.

Socialdemokraternes egen holdning til grænsekontrol svarer Wammen lidt udenom.

- Vi står i en ekstraordinære situation med de mange flygtninge, der kommer hertil, og hvor Sverige indfører nye regler, som kan få betydning for, hvor mange der kommer til Danmark.

- Vi skal altså kunne følge med og håndtere tingene på en fornuftig måde, og derfor kan det blive nødvendigt, at man indfører en øget kontrol, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.