Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF glæder sig over udskudte skatteforhandlinger

Statsministeren har udsat varslede forhandlinger om skattelettelser. Helt fornuftigt, mener DF.

Deter helt fornuftigt, at statsministeren nu vælger at udskyde skattediskussion, mener Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (arkivbillede)
Deter helt fornuftigt, at statsministeren nu vælger at udskyde skattediskussion, mener Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (arkivbillede)

Mens Liberal Alliance truer med at hive tæppet væk under regeringen, så modtager Dansk Folkeparti nyheden om de udskudte skatteforhandlinger med noget nær jubel.

- Helt fornuftigt at udskyde skattediskussion, skriver Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, på sin facebookprofil, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har udskudt forhandlingerne om skattelettelser til efter sommer.

Det skete tirsdag formiddag på et pressemøde i forlængelse af et regeringsseminar.

- Der er kæmpeudfordringer for vort samfund i forhold til migrantstrømmen - tiden er til at løse det - ikke kaste landet ud i en opslidende diskussion om topskatten, skriver Thulesen Dahl.

Det fremgår af regeringsgrundlaget, at regeringen har en ambition om at sænke skatten på den sidst tjente krone fra 15 til 10 procent. Statsministeren understreger, at den ambition fortsat gælder, men at han ikke kan garantere, at der vil være flertal for det.

- Vores ambitioner er fuldstændig, som vi har beskrevet det i regeringsgrundlaget, sagde Løkke på pressemødet.

Han oplyste også, at regeringen til sommer vil fremlægge en økonomisk plan, der skal række frem til 2025. Det er derfor, forhandlingerne om skat er udsat til efteråret. De skulle ellers have fundet sted i foråret.

Regeringens vurdering er, at udkommet af forhandlingerne ville blive for ringe, hvis forhandlingerne skulle finde sted, før der ligger en mere langsigtet vurdering af det økonomiske råderum.

I planen skal der blandt andet tages højde for udgifter til asylansøgere og flygtninge.

- En helt central prioritet er vores ambition om at sænke skatten på arbejde, sagde Løkke.

- Derfor fastholder vi vores ambitionsniveau, og vi vil senere i år foreslå at sætte skatten ned for dem, der er i job.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.