Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF forstår de Konservatives regeringsudmelding

Hvis man som parti føler, at man ikke kan vinde så meget indflydelse i en regering, som man gerne vil, kan det være fornuftigt at stå uden for, vurderer Dansk Folkepartis gruppeformand.

Dansk Folkepartis Peter Skaarup.Arkivfoto.
Dansk Folkepartis Peter Skaarup.Arkivfoto.

Det er altid en diskussion, om et parti er stærkt nok til at gå i regering. Det vurderer Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup (DF), efter flere profiler fra de Konservative har meldt ud, at de ikke mener, at partiet skal gå med i en ny regering med dets nuværende, lille størrelse.

»Jeg kan sagtens forstå, at der kommer en diskussion om, hvorvidt de Konservative vil være stærke nok til at kunne konkurrere med Venstre. Der er jo eksempler, der skræmmer – SF gik i 2011 til valg på en helt masse ting, men har siden gennemført en politik, der er nærmest den modsatte. Så man skal ikke gå i regering for enhver pris,« siger Peter Skaarup.

Han kalder derfor strategien bag de Konservatives tanker »fornuftig«.

»Hvis man føler sig så svag og ikke har tilstrækkelig tilslutning i mandater til, at man mener, man kan vinde så meget indflydelse, som man gerne vil, så er det fornuftigt at stå udenfor,« siger Peter Skaarup.

Heller ikke Dansk Folkeparti drømmer om ministerbiler, hvis Venstre og de borgerlige vinder regeringsmagten efter næste valg, fastslår gruppeformanden:

»Vi ser fortsat os selv uden for en regering, men med maksimal politisk indflydelse,« siger han.

De Konservatives leder, Lars Barfoed (K), siger, at han er enig med den konservative top i, at de Konservative ikke skal med i en regering, hvis partiet har sin nuværende størrelse efter næste valg:

»Vi er i ledelsen helt enige om, at med den størrelse, vi har nu, er det som udgangspunkt ikke fornuftigt at være med i en regering, fordi vores muligheder for at få stærk indflydelse på den politik, der bliver ført, er mindre,« siger han til DR Nyheder.

Lars Løkke Rasmussens (V) særlige rådgiver oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at Venstre-formanden ikke har nogen kommentar til udmeldingen fra de Konservative.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.