Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF-formand til regering: Trods EU i spørgsmål om børnecheck

Østrig indekserer fra 1. januar børnechecken. Danmark bør følge trop, mener DF-formand.

Kristian Thulesen Dahl (DF) under Folketingets afslutningsdebat på Christiansborg i København, onsdag den 30. maj 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Kristian Thulesen Dahl (DF) under Folketingets afslutningsdebat på Christiansborg i København, onsdag den 30. maj 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Danmark bør følge Østrigs eksempel og indeksere børnechecken, så beløbet afstemmes i leveomkostninger, selv om EU-Kommissionen har sagt, at modellen er ulovlig.

Det mener DF-formand Kristian Thulesen Dahl. Herefter kan reglernes gyldighed nemlig testes ved en sag ved EU-Domstolen.

- Det er ikke en given ting på forhånd, at EU-Domstolen ikke ville være lydhør, hvis der var lande nok, som sagde, at nu må det her høre op, siger han.

Han peger på, at praksissen for mange af de gældende regler, når det kommer til sociale ydelser, er udviklet ved, at sagerne er prøvet af ved en domstol.

- Derfor er det også nødvendigt engang imellem at gå op mod systemet og den tolkning, der er, for at få det tolket i en anden retning, siger Thulesen Dahl.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) sagde onsdag, at regeringen ikke har kunnet overbevise de andre EU-lande om, at velfærdsydelser skal kunne indekseres efter leveomkostningerne i det lande, hvori de udbetales.

Østrig er dog ifølge Jyllands-Posten klar til at gøre netop dette fra 1. januar. Det afviser ministeren dog at gøre, da EU-Kommissionen har sagt, at modellen er ulovlig, siger han til avisen.

Det afholder dog ikke Dansk Folkepartis formand for at ville prøve det af.

- Jeg vil opfordre ministeren til at tage kontakt til Østrig for at høre, hvordan vi bedst bakker dem op i det her og sige, at vi også er parat til at gøre det fra dansk side, siger Thulesen Dahl.

- Samtidig vil jeg opfordre ham til at kontakte andre lande i EU for at få dem til at bakke det op og så køre en sag, hvor landene, der ser ens på det her i EU, siger fælles stop.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.