Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF-formand klager over Corydon i Dong-sag

DF-formand Kristian Thulesen Dahl har utraditionelt har valgt at indgive en klage over finansministeren til Folketingets øverste ledelse.

Kristian Thulesen Dahl. Arkivfoto: Bax Lindhardt
Kristian Thulesen Dahl. Arkivfoto: Bax Lindhardt

Finansminister Bjarne Corydon (S) får nu en klagesag på halsen for sin rolle i sagen om salget af aktier i energiselskabet Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs sidste år.

Det er Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), der har taget det utraditionelle skridt at klage over Corydon til Folketingets øverste ledelse, Præsidiet.

»Det har været tydeligt, at der har været en uhørt grad af lukkethed om salget af dele af Dong til Goldman Sachs. Vi har oplevet i Folketinget, at vi ikke kan få svar på spørgsmål, der er helt naturlige at stille, specielt hvilke alternative bud der har været på Dong,« siger Kristian Thulesen Dahl til Berlingske Nyhedsbureau.

»Vi ved, at pensionskasserne også bød, men vi kan ikke få at vide hvilke bud. Det skal vi selvfølgelig have besked om, så vi kan kontrollere og vurdere, om Corydon har handlet korrekt på skatteydernes vegne,« uddyber Kristian Thulesen Dahl.

Journalisten Anders-Peter Mathiasen udgav i sidste måned bogen »Det bedste bud«, der blandt andet hævder, at ATP gav et bud på Dong, der matchede buddet fra Goldman Sachs.

»Hvis det er sandt, som det hævdes i bogen, at den danske pensionskassegigant ATP gav et bud på Dong, der fuldt ud matchede buddet fra Goldman Sachs, hvorfor valgte regeringen så ikke det bud? Det skal Folketinget selvfølgelig have en forklaring på,« siger Kristian Thulesen Dahl, der mener, at Corydon bør lægge alle oplysninger frem for Finansudvalget.

Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), ønsker ikke at kommentere klagen, men formandens kontor oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at klagen vil blive behandlet, når den er indgivet.

Folketingets næstformand, Bertel Haarder (V), siger til DR Nyheder, at han godt forstår klagen over Corydon, men at han ikke vil fælde dom, før han har fået en nærmere forklaring.

Enhedslistens præsidiemedlem, Per Clausen (Ø), kalder det over for DR Nyheder »helt oplagt«, at Folketingets ledelse ser nærmere på sagen.

Det omstridte salg af Dong for 11 milliarder kroner i januar sidste år medførte, at SF valgte at forlade regeringen og partiets formand, Annette Vilhelmsen (SF), gik af.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.