Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Flygtninge må med i strammere familiesammenføring

Dansk Folkeparti vil stramme familiesammenføring for flygtninge, siger udlændingeordfører Martin Henriksen.

Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti.
Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti.

København. Flygtninge skal også omfattes af regeringens strammere regler for familiesammenføring i Danmark med nye integrationskrav.

Det siger Dansk Folkepartis integrations- og udlændingeordfører, Martin Henriksen, i en kommentar til de stramninger, udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) præsenterer i Jyllands-Posten.

- Det er kritisabelt, at der ikke er noget om langt den største udfordring: Nemlig personer med flygtningebaggrund. Der er udspillet utilstrækkeligt, mener Martin Henriksen.

Men flygtninge har et retskrav på familiesammenføring. Så det kan vi ikke fjerne?

- Selvfølgelig kan vi det. Når man sidder i Folketinget som lovgiver, så kan man fjerne det retskrav, hvis man ønsker det. Det er helt inden for rammerne af grundloven, mener Martin Henriksen.

- Så det kan vi godt fjerne. Det er helt uholdbart, at udspillet slet ikke adresserer den største udfordring om familiesammenføring: At det er meget nemt for flygtninge at hente deres familie til Danmark.

En udlandsdansker skal ifølge regeringens udspil have lettere ved at få sin ægtefælle med til Danmark.

Regeringen erstatter tilknytningskravet med seks krav for at få familiesammenføring. Ansøgere skal opfylde mindst fire af disse krav og ufravigeligt bestå en udvidet danskprøve.

- Vi skal sikre, at de personer, der bliver familiesammenført til Danmark, reelt bliver integreret og kommer til at bidrage til samfundet, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) til Jyllands-Posten.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol underkendte i maj 2016 tilknytningskravet. Det hænger sammen med 26-års reglen, som danskere slap for.

- Det er da udmærket, at man forsøger at gennemføre noget af den positive særbehandling, som vi før har haft over for en gruppe danske statsborgere. Det var tosset, at regeringen fjernede det, mener Martin Henriksen.

- Det var vi imod.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.