Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Fattigdomsgrænsen er ubrugelig

Man kan ikke bruge en fattigdomsgrænse til så meget, når mange enlige forældre står uden penge til hverdagen, selvom de officielt ikke er fattige. Det mener DF.

Flere enlige forældre må skralde familiens aftensmad og låne penge til børnefødselsdage og lejrskolen.

Og alligevel er de ikke så fattige, at de falder ind under fattigdomsgrænsen, viser en analyse af ansøgninger til Børnesagens Fællesråds Stipendium for Eneforsørgere ifølge Politiken.

I Dansk Folkepartis optik er det et klart bevis på, at en fattigdomsgrænse ikke er den bedste måde at finde og hjælpe samfundets svageste.

»Det viser jo netop, at det er problematisk overhovedet at have en fattigdomsgrænse, fordi den ikke altid viser, når folk lever i fattigdom,« siger partiets socialordfører, Karin Nødgaard (DF), til Berlingske Nyhedsbureau og uddyber:

»Der kan være en fare ved at have den her meget tekniske beskrivelse af en fattigdomsgrænse. For er man over den grænse, er man per definition ikke fattig. Men derfor kan det godt være, man har nogle udfordringer og problemer, som er mindst ligeså vigtige og måske faktisk nogle større end andres,« påpeger ordføreren.

Hun svarer dog lidt undvigende på, om Dansk Folkeparti derved ønsker helt at afskaffe fattigdomsgrænsen:

»Den er jo fastlagt af den tidligere regering og ikke noget, vi talte for, dengang den skulle indføres. For vi mener ikke, det er et redskab, man kan bruge til så meget. Men dermed ikke sagt, at vi fra dag et, hvor vi sidder som støtteparti, afskaffer den som sådan. Vi mener bare, at eksempler som det her tyder på, at den nok ikke kan anvendes så meget, som man havde troet,« understreger Karin Nødgaard.

I stedet ønsker Dansk Folkeparti at kigge på, hvordan man kan støtte og vejlede folk, som på den ene eller anden måde føler sig trængt på økonomien.

»Der er ingen tvivl om, at fokus på rådgivning i forhold til gæld og det at optage lån og så videre står meget højt på vores ønskeliste. Det skal forhindre, at folk lige pludselig kommer i uføre ved at optage lån, de slet ikke har en jordisk chance for at få indfriet igen. Man skal prøve at få folk ud af den onde spiral, hvor man ikke kan håndtere sin egen økonomi,« mener Karin Nødgaard.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.