Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF får hug for dagpenge-indrømmelse

For første gang har Dansk Folkeparti indrømmet, at det var partiets egen idé at forkorte dagpengeperioden. Ynkeligt, at de ikke kan stå ved beslutningen, lyder det fra Socialdemokraterne.

Det var Dansk Folkeparti, der i 2010 forslog at forkorte dagpengeperioden.

Sådan lød det mandag fra Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted (DF), under en debat i folketingssalen, og det får nu Socialdemokraterne til at kritisere partiet, der efterfølgende har forslået, at man forlænger dagpengeperioden med et halvt år.

- Dansk Folkeparti har nu for første gang indrømmet, at det var dem, der fandt på at halvere dagpengeperioden, siger beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen (S).

- Det var deres politiske svendestykke efter 10 år som støtteparti for Venstre. Rigtige arbejdere står ved deres svendestykke, men Dansk Folkeparti har ikke lavet andet end at løbe fra deres bedrift. Det er decideret ynkeligt, siger han.

Meldingen fra Bent Bøgsted kom under en debat i Folketinget mandag, hvor politikerne diskuterede et forslag fra Dansk Folkeparti om at forlænge dagpengeperioden midlertidigt med et halvt år. Meldingen vakte opsigt hos Socialdemokraterne i salen, der kaldte den »historisk«.

- Det, vi hører Dansk Folkepartis ordfører indrømme nu for første gang fra Folketingets talerstol, er det, som har floreret som et rygte gennem flere år, men nu bliver det indrømmet: At forslaget om at skære i dagpengene ikke kom fra Venstre eller de Konservative, nej, det forslag var i mappen hos hr. Kristian Thulesen Dahl, sagde politisk ordfører Magnus Heunicke (S).

Dansk Folkeparti afviser dog, at der skulle være noget nyt under solen.

- Det er ikke noget nyt. Jeg har i hvert fald tidligere sagt det, og jeg ved også, at hr. Kristian Thulesen Dahl tidligere har sagt det. Det er ikke noget nyt. Det har vi stået ved. Så at komme her og sige, at det er en ny åbenbaring op til jul, dén holder ikke, lød det fra Bent Bøgsted på talerstolen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.