Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF er klar til at gå i regering »på det rigtige grundlag«

Vi er klar til at gå i regering, hvis grundlaget er det rigtige, siger Dansk Folkepartis formand på vej ind til Dronningen.

Ny dronninge runde på Amalienborg. Kristian Thulesen Dahl.
Ny dronninge runde på Amalienborg. Kristian Thulesen Dahl.

Hvis grundlaget er det rigtige, er Dansk Folkeparti ikke bange for at træde ind i en regering.

Det siger partiets formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), på vej ind til Dronningen mandag formiddag for at give Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) et nyt mandat til at forhandle en regering på plads.

Dansk Folkeparti har hidtil været lunkne over for idéen om at skulle træde i regering med Venstre, men hvis grundlaget er i orden, er partiet ikke bange for at træde ind, forsikrer Kristian Thulesen Dahl.

»Vi indtræder i regeringen, hvis grundlaget er i orden. Det er for at understrege, at vi ikke er nervøse for at gå i regering. Det gør vi gerne. Nu kommer vi til de egentlige forhandlinger, som afgør, om det politiske grundlag er i orden,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Ved samme lejlighed kalder han weekendens forhandlinger om en flertalsregering for »nytteløse« og synes dermed at lange ud efter Liberal Alliance, der fredag insisterede på, at Lars Løkke Rasmussen skulle starte med at forhandle om at få alle fire blå partier i regering sammen.

»Nu kan der forhåbentlig komme gang i de rigtige forhandlinger. Det grundlag, som ligger, vil være afgørende for, om Dansk Folkeparti kan kommer i regering,« siger DF-formanden.

Venstres næstformand, Kristian Jensen (V), står fast på, at det bedste vil være en bred og stabil regering.

»Vi synes fra Venstres side, at det ville være rart at danne en så stabil regering som muligt. Men det kommer til at afhænge af, hvad partierne siger i de drøftelser, som Lars Løkke skal have med dem,« siger næstformanden, da Venstres ledelse slog et smut for Amalienborg som det første parti.

Alle Folketingets ni partier skal mandag endnu en gang forbi Dronningen til den såkaldte dronningerunge, hvor Lars Løkke Rasmussen ventes atter at blive udpeget til kongelig undersøger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.