Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Enhedslisten må have en bitter smag i munden

Dansk Folkeparti langer hårdt ud efter Enhedslisten for ikke at have presset regeringen nok for at få den til at sløjfe dagpengeforringelserne. EL afviser kritikken.

Enhedslisten har slet ikke været i stand til at presse regeringen nok i forhold til at komme de langtidsledige, der risikerer at falde ud af dagpengesystemet efter nytår, til undsætning.

Sådan lyder kritikken fra Dansk Folkeparti i folketingssalen, hvor politikerne for sidste gang diskuterer et forslag fra Dansk Folkeparti om at forlænge dagpengeperioden midlertidigt med et halvt år.

- Selvom der er lavet en akutjobpakke, er det ikke nok. Der er rigtig mange, der stadig står til at falde ud, lyder det fra Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted (DF), der klandrer Enhedslisten for ikke at have lagt tilstrækkeligt pres på regeringen i forbindelse med finanslovsforhandlingerne for at få regeringen til at forlænge dagpengeperioden.

- Enhedslisten har lagt sig fladt ned og sagt: »Ok, det kan vi ikke få igennem«, lyder det fra Bent Bøgsted.

- Enhedslisten må stå med en meget bitter smag i munden her op til jul, siger han fra Folketingets talerstol.

Kritikken fra Dansk Folkeparti preller dog af på Enhedslisten. Gruppeformand Per Clausen (Ø) peger på, at det var Dansk Folkeparti selv, der i 2010 forslog en forkortelse af dagpengeperioden.

- Først bruger man sin indflydelse på at ødelægge dagpengesystemet. Derefter arbejder Enhedslisten hårdt på at reparere de skader, og så begynder hr. Bent Bøgsted at skælde ud på Enhedslisten, siger Per Clausen.

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper (Ø), peger på, at Dansk Folkeparti slet ikke tog krav, der ville hjælpe de langtidsledige, med til forhandlingerne om en finanslov.

- De ni punkter, der var grundlag for finanslovsforhandlingerne, da Dansk Folkeparti mødte op til forhandlingerne, og som var afgørende for Dansk Folkepartis stemmer - var der ét af de punkter, der indebar hjælp til de mennesker, der står til at falde ud af dagpengesystemet? lyder spørgsmålet fra Pernille Skipper.

Socialdemokraternes Bjarne Laustsen (S) beskylder Dansk Folkeparti for dobbeltmoral.

- Hykleri og dobbeltmoral. Det er jeres forslag, der gik igennem, lyder kritikken.

Den forkortede dagpengeperiode betyder, at tusindvis af danskere risikerer at stå uden indkomst, når deres dagpengeperiode er opbrugt. Tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen viser, at det går trægt med at få de langtidsledige i arbejde. Regeringen har forsøgt at afhjælpe problemet med først en akutpakke og herefter ordningen med akutjob.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.