Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF efterlyser flere sange på dansk i Melodi Grand Prix

Det danske sprog tabte ifølge DF i weekendens melodigrandprix, hvor kun én ud af ti sange var på dansk.

Arkivfoto: Alex Ahrendtsen.
Arkivfoto: Alex Ahrendtsen.

Vinderen var fra Australien. Nummer tre var svensker. Ingen af dem sang på dansk, og faktisk blev kun én ud af ti sange sunget på dansk ved Dansk Melodi Grand Prix i weekenden.

Det er ikke godt nok, mener Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen.

»Det er op til DR at finde ud af det her. Jeg vil opfordre DR til at have danske sange med. Det er en public service-station, som danskerne betaler til, og så kan vi også forvente danske sange.«

»Det er rent sprogligt en nedtur, at der kun var én sang på dansk ud af ti sange«, siger Ahrendtsen.

Han mener, at alle sange bør synges på dansk ved Dansk Melodi Grand Prix.

»Stod det til mig, så sang man alle ti sange på dansk i Danmark, og så kunne man lave en international version til Det Internationale Melodi Grand Prix.«

»Ligesom Brødrene Olsen gjorde i sin tid«, siger Ahrendtsen med henvisning til duoen, der strøg helt til tops i Europa i 2000.

Dengang vandt Brødrene Olsen Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Smuk som et stjerneskud", som efterfølgende blev sunget på engelsk med titlen »Fly on the Wings of Love«.

Kun den tidligere X Factor-vinder Thomas Ring sang på dansk med sit nummer "Vesterbro" i årets sangkonkurrence.

At vinderen, Anja Nissen, trods sit danske navn ikke sang på dansk, er måske ganske logisk. Hun er født og opvokset i Australien, og selv om begge hendes forældre er danske, så mestrer hun ikke sproget.

»Thomas Ring skal have ros for at synge om nogle helt almindelige ting om Vesterbro på dansk. Det var ikke verdens bedste sang, men ros skal han have.«

»Anja Nissen skal have ros for at forsøge at tale dansk og tilegne sig dansk. Hun har sagt, at hun forsøger at blive bedre til dansk, og i interviews forsøger hun sig på dansk.«

»Hun skriver også på dansk til sine fans på Instagram, og hun laver nogle fejl, men hvad så? Det gør vi alle. Hun skal kun have ros«, siger Ahrendtsen.

I en tak til sine fans på Instagram staver Anja Nissen ordet »mest« som »mæst«, og »i går« bliver til »igor«.

»Anja er en sød pige. Hende vil jeg ikke kritisere«, siger Ahrendtsen.

Anja Nissen vandt årets Melodi Grand Prix med sangen »Where I Am«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.