Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF efter kritik af ghettoforslag: Vi tager det roligt

Voldsomme reaktioner får ikke Dansk Folkeparti til at ændre på forslag om udgangsforbud, siger ordfører.

Martin Henriksen (DF) bekymrer sig ikke om den voldsomme kritik, Dansk Folkepartis forslag om et udgangsforbud for unge under 18 har fået. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen/arkiv
Martin Henriksen (DF) bekymrer sig ikke om den voldsomme kritik, Dansk Folkepartis forslag om et udgangsforbud for unge under 18 har fået. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen/arkiv

København. "Det er en smule vanvittigt". "Er vi i Danmark?". "Det er sgu for langt ude!".

Dansk Folkepartis forslag om at indføre et udgangsforbud for unge under 18 år efter klokken 20 i landets ghettoer har fået en hård medfart fra flere politikere.

Men kritikken ryster ikke Dansk Folkeparti.

- Det kommer ikke som den store overraskelse. Det er selvfølgelig vidtgående, når man foreslår, at myndighederne i højere grad skal bestemme over folks bevægelsesfrihed.

- Men vi tager det stille og roligt, siger udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen.

De mange reaktioner får ikke partiet til at ændre på forslaget.

- Jeg kan læse mig til, at man eksempelvis i Mjølnerparken har forståelse for vores forslag.

- Det er jo fordi, at de godt ved, at der desværre er mange unge mennesker på gaden om aftenen, der er med til at skabe problemer eller bliver inspireret af andre, der laver problemer, siger Martin Henriksen.

Ifølge ham skal udgangsforbuddet bruges i ekstreme tilfælde - eksempelvis hvis der er skyderier som dem, der er set i København i 2017.

- Der bør politiet have mulighed for at gå ind og sige, at man skal holde sig indendørs.

- Til hverdag forestiller vi os, at man bygger videre på det forældrepåbud, der allerede eksisterer, hvor man kan bede forældre om at holde deres børn hjemme på bestemte tidspunkter, hvis de er på vej ud i noget skidt, siger Martin Henriksen.

Spørgsmål: Vil et udgangsforbud ikke ramme en masse mennesker, der ikke begår kriminalitet eller skaber problemer?

- Vi vil jo indrette reglerne, så folk, der lever helt normale liv, kan fortsætte med det.

- Men ja, det vil da være en skærpelse, hvis man skriver ind i lovgivningen, at man eksempelvis kan bede en lillebror til et bandemedlem om ikke at være på gaden om aftenen.

- Men det er jo et forsøg på at bryde med den fødekæde, der er til de kriminelle miljøer, siger Martin Henriksen.

Ghettoerne er for alvor kommet i fokus igen, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin nytårstale proklamerede, at han ville afvikle ghettoerne helt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.