Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Det er godt at Højesteret afgør annoncesag

Det er en principiel sag, vi får lov at føre til Højesteret, siger DF's næstformand om omstridt annonce.

Det glæder Dansk Folkeparti, at Procesbevillingsnævnet lader partiet føre en injuriesag om en politisk annonce helt til Højesteret.

Det siger partiets næstformand, Søren Espersen.

- Det er vi selvfølgelig meget tilfredse med. Det skulle bare lige mangle. Det har været en meget principiel sag både i by- og landsretten, siger Søren Espersen.

Med overskriften "Én på listen er til fare for Danmarks sikkerhed" viste Dansk Folkepartis annonce 685 personer, som havde fået dansk statsborgerskab.

Gruppen rummede én person, som ifølge Politiets Efterretningstjeneste (PET) kunne være til fare for rigets sikkerhed. Annoncen blev bragt i Kristeligt Dagblad og Jyllands-Posten.

Dansk Folkeparti ville problematisere, at en person, som PET advarede imod, kunne blive dansk statsborger, forklarer Søren Espersen.

- Vi ville rejse en principiel sag: Hvorfor skulle Danmark give statsborgerskab til én, som PET vurderede kunne være farlig for rigets sikkerhed? Det var den principielle debat, vi havde i annoncen, siger han.

Søren Espersen kritiserer, at partiet ikke måtte rejse en "nødvendig debat" om statsløse-konventionen.

- Den betyder, at vi skal acceptere stor set alle mulige, siger næstformanden.

Københavns Byret idømte DF en bøde for at krænke 15 ansøgeres ære.

Byretten fandt, at Dansk Folkeparti havde beskyldt hver af 15 sagsøgere for at være til fare for Danmarks sikkerhed og for at være potentielle terrorister.

Ud over ti dagbøder à 1000 kroner til DF, skulle partiet betale 10.000 kroner til hver af sagsøgerne.

DF ankede til Østre Landsret, som stadfæstede dommen.

- Jeg kan ikke sætte mig ind i folks krænkelses-niveau. Jeg kan ikke vide, hvor meget det betyder for dem, siger Søren Espersen om dommen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.