Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF chokerer regeringen: Afviser at give statsborgerskaber til 2710 personer

Til regeringens store overraskelse nægter støttepartiet at stemme for tildelingen af nye statsborgerskaber.

Christian Langballe(DF) på talerstolen under behandling af forslag til lov om indfødsrets
Christian Langballe(DF) på talerstolen under behandling af forslag til lov om indfødsrets

København. Dansk Folkeparti kan være på vej til grundlæggende at ændre partiets kurs, når det kommer til tildeling af statsborgerskaber.

Dansk Folkepartis indfødsretsordfører Christian Langballe fastslår fredag, at man ikke stemmer for L189 om tildeling af dansk statsborgerskab til 2710 personer.

Det opsigtsvækkende melding kommer under behandlingen af lovforslaget i Folketinget fredag formiddag. Christian Langballe siger:

»Vi kommer ikke til at stemme for og deltage i den fortsatte opløsning af Danmark og fremme parallelsamfund.«

»Vi nægter at deltage i det parlamentariske skuespil, hvor samtlige andre partier vil ønske velkommen og bedyre, hvor fantastisk det går,« siger ordføreren.

L189 tildeler dansk statsborgerskab til 2710 personer, heraf 2139 voksne og 571 børn.

Christian Langballe pointerer, at DF ved tidligere tildelinger af dansk statsborgerskab har stemt "modvilligt for", og at partiet nu ikke længere vil deltage i "det parlamentariske teater".

Venstres indfødsretsordfører, Jan E. Jørgensen, er "meget overrasket" over DF's melding:

»Dansk Folkeparti har jo stemt for de tidligere lovforslag, hvor vi har tildelt indfødsret. Så talen overrasker mig og ærgrer mig.«

»Det var en meget overraskende tale fra DF, for DF er jo med i den aftale, vi har lavet om kriterierne for at få dansk statsborgerskab. Vi har jo strammet betingelserne ganske betragteligt.«

»Det er nyt, at man opsiger en aftale fra folketingets talerstol,« siger Jan E. Jørgensen med henvisning til indfødsretsaftalen.

Man kan kun tildeles dansk statsborgerskab ved lov. Dansk Folkeparti har tidligere forgæves forsøgt at få sat et loft på 1000 over antallet af udlændinge, der årligt kan få det danske pas.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.