Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF-borgmester rystet over overfald på Dan Park

Der er behov for mere politi på gaderne og øget overvågning, lyder det fra hovedstadens kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen efter overfaldet på den kontroversielle kunstner Dan Park.

Københavns kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF), er rystet over overfaldet på den svenske provokunstner Dan Park, der 1. januar blev angrebet af maskerede mænd på Nørrebro.

»Det er fuldstændig uacceptabelt, at mennesker, på grund af deres kunst, holdninger eller tro, ikke kan færdes trygt på Nørrebro. Sidste år var det jøderne, der blev hetzet. Nu er en kunstner blevet overfaldet,« siger Carl Christian Ebbesen.

Han mener, svaret bør være mere synligt politi på gaderne.

»Situationen på Nørrebro kalder på mere synligt politi, der patruljerer i gaderne, og også gerne mere overvågning,« siger Ebbesen, der er klar til at arbejde for øget videoovervågning på udsatte steder.

Han understreger, at København skal være »en tolerant by«.

»Det kræver, at der sættes langt hårdere ind mod den intolerance, som tydeligvis hersker nogle steder i byen,« siger DF-borgmesteren.

Dialog og oplysning kan ifølge kultur- og fritidsborgmesteren ikke stå alene i kampen mod den utryghed og usikkerhed, som nogle mennesker oplever på Nørrebro.

»Vi bruger rigtig mange midler på dialog, opsøgende arbejde, integrationspolitik og andet. Men vi kan konstatere, at det ikke er nok. Når det handler om så voldsom et overfald, som det her, så er vi nødt til at sørge for, at politiet er til stede og løser opgaven, men også får fundet de forbrydere, der står bag. Og det kræver mere politi,« siger Carl Christian Ebbesen.

Dan Park har til bt.dk forklaret, at hans overfaldsmænd råbte »Nazi-svin« på dansk i forbindelse med overfaldet, som skete cirka klokken 10. Efterfølgende tog den svenske kunstner på Bispebjerg Hospital efter anvisning fra politiet. Han siger til bt.dk, at han har det »okay«, bortset fra lidt ondt i ryggen og armen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.