Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Blåt sundhedsudspil betyder flere penge til sundhedsvæsenet

Lederne af de borgerlige partier stiller med et nyt udspil garantier om forbedringer i sundhedsvæsenet, og Dansk Folkeparti glæder sig over, at det betyder flere penge til området.

Syge danskere kan tilsyneladende ånde lettet op.

Efter tidligere udmeldinger om nulvækst fra Venstre er de fire blå partier i Folketinget nu gået sammen i en kronik i mandagens Berlingske om at love forbedringer på sundhedsområdet, og det betyder dermed, at der skal tilføres flere penge, lyder det fra Dansk Folkeparti.

»Der er ingen tvivl om, at det i første omgang vil koste flere penge at gennemføre de her punkter. Det betyder, at der skal tilføres flere penge til sundhedsvæsenet, og det er jeg jo specielt glad for, at vi har fået understreget med den her fælles kronik,« siger Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl (DF).

Lars Løkke Rasmussen (V), Kristian Thulesen Dahl, Anders Samuelsen (LA) og Søren Pape Poulsen (K) lover i kronikken, at de i næste valgperiode ikke vil øge brugerbetalingen på sundhedsområdet. Derudover skal privathospitaler sikre, at ingen venter mere end 30 dage på henholdsvis udredning og behandling.

»Det allervigtigste er, at vi fire partier i fællesskab gør det klar, at sundhedspolitik er noget af det allervigtigste i vores velfærdssamfund, og at det skal opprioriteres,« siger Kristian Thulesen Dahl.

»Der er jo forskellige tilgange til den offentlige sektor. Nu har vi fået slået fast, at hvis der kommer et flertalsskifte ved næste valg, så bliver der tilført flere penge til sundhedsvæsenet,« tilføjer DF-formanden.

De fire partier har dog ikke diskuteret, hvad garantierne i kronikken kommer til at koste.

»Vi har selvfølgelig forskellige tilgange til, hvor meget mere vi vil prioritere sundhedsvæsenet. I Dansk Folkeparti ønsker vi, at den samlede offentlige sektor kommer til at opleve en stille og rolig realvækst,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Hos Liberal Alliance indrømmer partiformand Anders Samuelsen, at stop for mere brugerbetaling ikke er partiets kernepolitik.

»Men vi er faktisk selv kommet med forslaget om at lægge det her ind i kronikken. Vi har det faktisk som en del af vores politik, at vi godt kan gå i retning af det, man gør i Norge og Sverige, og som socialdemokrater dér kan leve med,« siger Anders Samuelsen og henviser til, at man i Norge og Sverige betaler omkring 100 kroner for at gå til lægen.

»Men det er helt tydeligt, at det vil blive brugt som en skræmmekampagne mod en borgerlig regering. Derfor har vi sagt, at det er vi villige til at give køb på i den kommende periode,« siger LA-formanden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.