Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Beløbsgrænse skal mindske hvidvask gennem Danske Spil

Dansk Folkeparti vil forhindre kriminelle i at hvidvaske deres sorte penge gennem det statsejede Danske Spil ved at sænke grænsen for, hvor meget man må spille for anonymt.

I dag kan man spille for op til 10.000 kroner om dagen anonymt, hvis man går ind i en spillekiosk. Det er der ingen andre en kriminelle med sorte penge, der er interesseret i, og derfor skal beløbsgrænsen sættes ned, mener Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær (DF).

»Det er beløbsgrænsen, der er det største problem, fordi det er mere interessant at hvidvaske 10.000 kroner end 5.000 kroner. Så beløbsgrænsen er med til at gøre hvidvask mere udbredt. Jeg har svært ved at forestille mig, at der er almindelige danskere, der spiller for 10.000 kroner om dagen, med mindre det er for at hvidvaske penge,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Hans reaktion kommer efter, at politiet og Statsadvokaturen for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) over for Politiken bekræfter, at kriminelle placerer sportsvæddemål hos det statsejede Danske Spil.

Flere eksperter anbefaler i avisen, at man gør op med muligheden for at gamble anonymt hos forhandlerne - for eksempel ved at indføre et spilkort, som tipperne skal identificere sig med, før de placerer deres sportsvæddemål. Den model har man indført i Norge, og Dennis Flydtkjær kalder det en god måde at komme noget af hvidvasken til livs:

»Men man bliver nødt til at lave en bagatelgrænse for, hvornår man skal have et id-kort. Problemet ligger jo ikke hos den person, der hver tredje måned spiller 20 kroner på en Premier League-kamp, og det vil være for voldsomt, hvis han skulle identificere sig,« siger skatteordføreren, der vil tage begge forslag med til bordet, når spillovgivningen skal revurderes i år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.