Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF bekymret over dårlig bemanding på plejehjem

Manglende personale på plejehjemmene giver uforsvarlige og farlige situationer for borgerne, viser en ny undersøgelse fra FOA. Dansk Folkeparti er klar til at prioritere området hurtigst muligt.

Det er skræmmende læsning, når hver femte plejehjemsansatte i en ny undersøgelse foretaget af fagforbundet FOA, giver udtryk for, at der dagligt eller ugentligt opstår »uforsvarlige eller farlige situationer for borgerne«, fordi der er for lidt plejehjemspersonale på arbejde.

Det siger Dansk Folkepartis socialordfører, Karin Nødgaard (DF), der kræver flere varme hænder på plejehjemmene til at løfte opgaverne.

»Det er dybt bekymrende, man er kommet så langt ned i normeringer, at de ansatte ikke mener, de kan udføre deres arbejde tilfredsstillende. Det er vi nødt til at gøre noget ved, for vi ved, vi får flere ældre og flere demente ældre, som har særlige behov, og så kan det ikke nytte noget, at man ikke føler, man kan give tilstrækkelig med hjælp i sit arbejde, fordi der ikke er nok kollegaer,« siger Karin Nødgaard.

Hun mener ikke, at det er rimeligt for hverken borger eller personale, at personalet kan stå i en situation, hvor de er tvunget til kun at hjælpe enten den ene eller anden borger på plejehjemmet, fordi der ikke er hænder nok.

Sektorformand i FOA Karen Stæhr understreger, at problemet er størst på nattevagterne, hvor undersøgelsen viser, at en eller to medarbejdere kan stå alene med op til 70-100 beboere på en vagt.

Karen Stæhr opfordrer politikerne i landets kommuner og på Christiansborg til at tage situationen alvorlig, og Karin Nødgaard forsikrer, at politikerne har fokus på normeringerne på plejehjem.

»Socialudvalget har bedt ministeren om at få kigget dette område i sømmene meget hurtigt, så vi kan slå fast, hvordan forholdene er med henblik på bemanding, personalenormeringen, ressourcer og meget andet. På den måde kan vi først og fremmest blive klogere på, om vi kan forbedre forholdene inden for de økonomiske rammer, der er i dag,« siger Karin Nødgaard og fortsætter:

»Men er der et behov for yderligere ressourcer, har vi i vores finanslovudspil sagt, at vi er villige til at sætte en milliard kroner af til ældreområdet, og den kan blandt andet gå til at se på normeringerne på plejehjemmet,« siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.