Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF afviser nyt smuthul til skattesnydere

Løbet er kørt for de skattesnydere, der skulle have lyst til at melde sig, mener Dansk Folkeparti, der afviser en ny periode med skatteamnesti.

Det kan godt være, at kravene har været for strenge til de skattesnydere, der er blevet tilbudt skatteamnesti. Men under alle omstændigheder skal de ikke have flere chancer.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Folkeparti, efter det etårige skatteamnesti, der stoppede i sommer, ser ud til at indbringe sølle 25 millioner kroner til statskassen.

»Nu har de fået muligheden for at komme ud af det her på en god måde. Den har de ikke taget imod, så nu må de regne med, at Skat kommer efter dem, og at det giver større bøder eller fængselsstraf, alt efter hvor meget man har svindlet,« siger skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF).

Skatteekspert Thomas Rønfeldt fra Aalborg Universitet siger til Politiken, at det netop overståede skatteamnesti, hvor blot 189 danske skattesnydere har bekendt kulør, var dødsdømt fra starten, da der har været for mange krav til synderne.

Men Dansk Folkeparti er ikke klar til at lette kravene.

»Nu har man fået et vindue, så man kunne komme ud af det her på en god måde, og hvis man laver nye åbninger, som bliver mere lempelige, så kan man godt forestille sig, at skattesnyderne måske venter på, at der kommer en endnu mere lempelig åbning senere,« siger Dennis Flydtkjær.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) har ifølge Politiken på baggrund af den seneste amnestiperiode droppet alle overvejelser om nye amnestier. I stedet præsenterede han tirsdag en ny pakke til 40 millioner kroner til bekæmpelse af skatteunddragelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.