Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF afviser at kommentere prins Henriks beslutning: »Det er meget sjældent, at vi siger sådan, men det gør vi altså hér«

Dansk Folkeparti vil ikke kommentere prins Henriks beslutning om at blive begravet alene. Det er Kongehuset, og det er specielt, begrunder DFs Søren Espersen.

Dansk Folkeparti vil ikke kommentere prins Henriks beslutning om at blive begravet uden dronning Margrethe. »Det er Kongehuset, og det er noget specielt,« forklarer Søren Espersen, DFs næstformand.
Dansk Folkeparti vil ikke kommentere prins Henriks beslutning om at blive begravet uden dronning Margrethe. »Det er Kongehuset, og det er noget specielt,« forklarer Søren Espersen, DFs næstformand.

Dansk Folkeparti er normalt et af de partier i Folketingets, der er mest engageret, når det handler om Kongehuset.

Men i forhold til prins Henriks opsigtsvækkende beslutning om at blive begravet alene uden sin hustru dronning Margrethe, har DFs ledelse valgt ikke at sige ét ord.

»Vi vil simpelthen ikke kommentere det. Det er meget sjældent, at vi siger sådan, men det gør vi altså hér. Det er Kongehuset, og det er noget specielt. Resten må folk selv regne ud,« siger Søren Espersen, DFs næstformand til Berlingske.

Præcis samtidig svarer Pia Kjærsgaard, Folketingets formand og DFs tidligere formand, pr. sms, at hun heller ikke ønsker at kommentere prins Henriks beslutning.

Kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, bekræftede torsdag i et interview med BT, at Dronningen er »indforstået« med prins Henriks beslutning om ikke at blive begravet i Roskilde Domkirke, som det ellers har været planlagt.

Kommunikationschefen forklarer prins Henriks beslutning således:

»Det er ingen hemmelighed, at prinsen i mange år har været utilfreds med sin rolle og den titel, han er blevet tildelt i det danske monarki. Den utilfredshed har i de senere år fyldt mere og mere. For prinsen er beslutningen om ikke at lade sig begrave ved af Dronningen den naturlige konsekvens af, at han ikke er blevet ligeværdigt behandlet i forhold til sin ægtefælle – ved ikke at få den titel og funktion, som han har ønsket,« siger Lene Balleby til BT.

Prins Henrik har selv givet udtryk for sin utilfredshed med, at han ikke er blevet formelt ligestillet med dronning Margrethe og ikke har fået titel af kongegemal.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.