Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF ærgrer sig over misset chance for udlændingestramninger

S har indgået et kompromis med regeringen, så udlandsdanskere kan få ægtefællen med hjem. DF undrer sig.

Arkivfoto: Dansk Folkepartis Martin Henriksen.
Arkivfoto: Dansk Folkepartis Martin Henriksen.

DF ærgrer sig over, at S har opgivet krav om danskkundskaber for ægtefæller til udlandsdanskere og udenlandske arbejdstagere, som de to partier ellers var enige om at stille.

Kravet skulle stilles, lød det fra de to partier, i forbindelse med, at regeringen ville gøre det muligt for højtlønnede udlandsdanskere at få en udenlandsk ægtefælle med hjem til Danmark.

Men Socialdemokratiet, der ellers var kritisk over for regeringens forslag, har opgivet kravet. Til gengæld er der blevet sat udløbsdato på loven. Senest næste sommer skal reglerne være lavet om igen, er aftalen.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører havde set forlaget om udlandsdanskerne som en chance for at stramme de danske udlændingeregler yderligere en tand. Men det bliver der altså ikke noget af.

»Det bryder jeg mig ikke om. Vi havde en forståelse af, at S ville stemme for et ændringsforslag, så vi kunne bringe regeringen i mindretal og derved få gennemført nogle udlændingestramninger,« siger Martin Henriksen.

»Så det undrer os. Og det undrer os også i forhold til udlandsdanskerne. Kompromisset hjælper jo ikke udlandsdanskere. Det gør bare, at den ordning, der skal hjælpe udlandsdanskere, udløber på et tidspunkt.«

Med regeringens forslag vil udlandsdanskere, der vender hjem til en løn på mindst 408.000 kroner årligt, kunne få deres udenlandske ægtefæller med til Danmark.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.