Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF åbner for at sende Radio24Syv til Vestdanmark

Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti taler for at sende en landsdækkende radio væk fra København.

Kristian Thulesen Dahl (DF) under Landdistrikternes Fællesråds årsmøde i Vejle fredag d. 16. marts 2018. (Foto: Michael Drost-Hansen/Scanpix 2018)
Kristian Thulesen Dahl (DF) under Landdistrikternes Fællesråds årsmøde i Vejle fredag d. 16. marts 2018. (Foto: Michael Drost-Hansen/Scanpix 2018)

I de kommende forhandlinger om et nyt medieforlig vil Dansk Folkeparti have fokus på at få en landsdækkende radio til at sende fra Vestdanmark.

Både DR og Radio24syv er licensfinansierede og landsdækkende. Flere politikere - fra eksempelvis Socialdemokratiet - har talt for at flytte sidstnævnte til Jylland. Og det er DF åben overfor.

»Hvorfor er det ikke en del af strategien at sige, at den ene skal gøre det med udgangspunkt i Vestdanmark. Det vil vi gå ind til de kommende forhandlinger med,« siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

Fredag præsenterede regeringen og Dansk Folkeparti et udspil til den økonomiske ramme for public service fremover.

Danmarks Radio får skåret 20 procent af budgettet over de næste fem år. DR vil dog fortsat få omkring tre milliarder kroner om året til public service.

Licensen bliver afskaffet og omlægges til at betales over skatten. Det sker, ved at personfradraget gradvist bliver sat ned for alle personer over 18 år.

Socialdemokratiet har talt for at flytte Radio24Syv til Jylland for at rette op på en skævvridning af medierne.

Den udlægning er Dansk Folkepartis formand enig i.

»Jeg mener, at der i stigende grad er en tro på blandt journalister, at du skal være i København for at blive til noget. Og du skal komme ind på de her store medier.«

»Og der må vi sige, vi har en forpligtelse, når vi laver medieforlig, og vi bruger folks penge, at der er en ordentlig dækning bredt. Der kan man stille sig selv spørgsmålet: Hvorfor skal vi finansiere to taleradioer fra København,« siger Kristian Thulesen Dahl.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.