Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Det var naturligt, at jeg orienterede Peter Loft«

Skattedirektør Erling Andersen finder det naturligt, at Skatteministeriet blev orienteret om Stephen Kinnocks skattesag.

Erling Andersen, direktør i SKAT København
Erling Andersen, direktør i SKAT København

Skatteministeriet må ikke blande sig i enkelte skattesager. Alligevel blev der holdt fem møder mellem Skat København og topfolk i ministeriet op til afgørelsen i sagen om Helle Thorning-Schmidt (S) og Stephen Kinnocks skatteforhold.

Et af dem fandt sted 10. august, hvor direktør i Skat København, Erling Andersen, og ministeriets departementschef, Peter Loft, var til stede.

Førstnævnte havde indkaldt til »kaffemødet«, fortæller han under sin afhøring i Skattesagskommissionen i Søborg torsdag.

- Det er naturligt, at jeg orienterede Peter Loft. Vi siad på hans kontor og drak en kop eftermiddagskaffe, og jeg orienterede om sagens fremdrift. Vi diskuterede forskellige aspekter og nåede frem til, at det var en indflyttersag, siger Erling Andersen.

Erling Andersens møder med departementschefen har været udskældt, fordi eksperter mener, at det er på kanten af politisk indblanding fra departementets side. De to chefer holdt i alt fem møder om Thorning og Kinnocks skattesag. Møderne blev holdt i dagene op til, at Skat København traf afgørelsen i skattesagen - nemlig den 10. og 22. august og 1., 3. og 13. september 2010.

- Det var et møde af en halv times varighed, som jeg erindrer det. Det er også derfor, det er vigtigt at sige - der skete ikke noget, der aftaltes ikke noget af betydning for sagen. Det var bare to topchefer, der orienterede hinanden om, at vi havde en hektisk sag her, siger Erling Andersen.

Skattedirektøren fortalte tidligere torsdag, at Skatteministeriets indblanding i sagen begyndte »at trække hen imod noget, der lignede chikane«.

Blandt andet blev Erling Andersen fra ministeriets side pålagt at godkende en pressemeddelelse om sagen

- Jeg fik pressemeddelelsen til godkendelse, og jeg tilkendegav over for produktionsdirektøren (i Skatteministeriet, Steffen Normann Andersen, red.), at jeg ikke syntes, det var hensigtsmæssigt. Vi skille holde os væk fra det, fordi det var en personsag, siger Erling Andersen.

Det er Skat Københavns direktør, der er hovedårsagen til, at tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) nedsatte en Skattesagskommission. Det skete, efter Erling Andersen i en beretning til ministeren skrev, at Skatteministeriets top havde »angrebet« afgørelsen i skattesagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.