Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Det undrer mig dybt, at Danmark officielt besøger og ærer den afdøde diktator«

Det kræver en forklaring, at kronprins Frederik deltager i en ceremoni for Saudi-Arabiens afdøde konge, mener Enhedslisten, der vil tage sagen op med udenrigsministeren.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Det er besynderligt, at kronprins Frederik møder op til den ceremoni, som lørdag finder sted i Saudi-Arabien til ære for den afdøde kong Abdullah.

Sådan lyder reaktionen fra udenrigsordfører for Enhedslisten Nikolaj Villumsen (Ø), efter Kongehuset tidligere fredag bekræftede Kronprinsens deltagelse.

Det er især det faktum, at det saudiarabiske regime har fængslet og idømt demokratiforkæmper og blogger Raif Badawi 1.000 piskeslag, der får ordføreren op af stolen.

»Det undrer mig dybt, at Danmark officielt besøger og ærer den afdøde diktator på et tidspunkt, hvor demokratiforkæmpere sidder fængslet og også bliver udsat for pisk. Det er dybt underligt, at Danmark har den tilgang,« siger Nikolaj Villumsen.

Han vil nu rette sin undren mod udenrigsminister Martin Lidegaard (R):

»Jeg vil konkret bede udenrigsministeren redegøre for, om det virkelig er dansk udenrigspolitik at ære den afdøde diktator kong Abdullah og støtte kongediktaturet i Saudi-Arabien.«

Kondolence-ceremonien i Saudi-Arabien finder sted dagen efter, at kong Abdullah blev begravet på en gravplads i landets hovedstad, Riyadh.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.