Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Det er helt vanvittigt at tage mobiltelefoner fra uledsagede flygtningebørn«

Flere uledsagede børn, der søger asyl i Danmark, oplever at få inddraget deres mobiltelefon.

Den er helt gal, når politiet tager mobiltelefoner fra uledsagede børn, der søger asyl i Danmark.

Det mener Enhedslisten, som vil have regeringen til at redegøre for, hvorfor 55 uledsagede asylbørn inden for de seneste måneder har fået frataget deres telefon af ordensmagten ifølge Politiken.

»Det er helt vanvittigt at tage mobiltelefoner fra uledsagede flygtningebørn, siger Enhedslistens retsordfører,« Pernille Skipper, i en skriftlig kommentar.

»De er i forvejen helt alene, og fratager man dem mobilen, fratager man dem al mulighed for at holde kontakt med den familie, der måtte være tusindvis af kilometer væk. Den frygt og frustration, de helt naturligt føler, er skadelig for barnets tarv,« mener Pernille Skipper.

Politiet oplyser til Politiken, at man udnytter en paragraf i udlændingeloven, der giver ret til at inddrage mobiltelefoner, når de "antages at være af betydning for at fastslå en udlændings identitet".

Men det sker angiveligt kun, når der ikke er andre måder at finde frem til asylansøgerens identitet på.

Ifølge politiet har mange af de unge været uden telefon i en måned.

»Det er jo beslaglæggelse af børnenes private ejendom, når man tager telefonerne fra dem i så lang tid. Og uden god grund. De telefoner er livliner for børnene. Det er urimeligt at de skal undvære dem, når det kan gøres anderledes,« siger Pernille Skipper.

»Det må og skal simpelthen kunne gøres bedre og hurtigere, hvis der er behov for at kigge i mobiltelefonerne af hensyn til sagens oplysning. Det burde kunne gøres på få minutter, hvis opkaldslisterne skal tjekkes,« vurderer retsordføreren.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.