Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Det er en sag, der kan koste ham ministerposten«

I sidste ende kan Enhedslisten trække tæppet væk under Uffe Elbæk, vurderer politisk kommentator Hans Engell, efter kulturministeren har afholdt arrangementer et sted, hvor hans mand er ansat.

Uffe Elbæk
Uffe Elbæk

Det er en »meget alvorlig sag«, at den radikale kulturminister Uffe Elbæk har afholdt en række arrangementer på uddannelsesstedet Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), hvor hans mand er ansat.

Politisk kommentator og tidligere formand for de Konservative Hans Engell peger på, at både prisen på arrangementerne og ministerens mands ansættelse på stedet potentielt kan føre til Elbæks fald.


- Det er en sag, der kan koste ham ministerposten. Dels er det priserne på de forskellige middage, dels er det fordi, der er et skær af nepotisme over det, der er foregået, siger Engell.

Han forklarer, at det i sidste ende kan blive regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten, som sender Elbæk ud i mørket.

- I sidste ende kommer det til at handle om, hvorvidt der er et parlamentarisk flertal i Folketinget, som vil have ham ud. Der er det Enhedslisten, der kommer til at afgøre det. Og Enhedslisten skylder ikke de Radikale eller Uffe Elbæk noget, så hvis det er sådan, at enten finans- eller kulturudvalget eller Rigsrevisionen, når frem til, at der er sket et misbrug, så er han færdig som minister, siger Hans Engell.

- Endelig er der jo også både Thorning og Vestager, som også kan vælge at træffe en hurtig beslutning. Jeg synes, han er i vanskeligheder, siger han.

Kulturministeren har ifølge BT ladet Kulturministeriet betale over 180.000 kroner for fem arrangementer holdt på AFUK, hvor han selv tidligere har siddet i bestyrelsen, og hvor Elbæks mand sidder som sekretær. Ved flere lejligheder er der ud over udgifter til lokaler samt vin og mad brugt penge på underholdning.

Uffe Elbæk har understreget, at han er ked af, at der nu rejses tvivl om hans bevæggrund for at inddrage AFUK i de fem arrangementer, der bestod af »en middag for medlemmerne af Folketingets Kulturudvalg, to arrangementer i forbindelse med Danmarks EU-formandskab og endelig to Kultur på kanten-debatarrangementer«, skriver han på sin Facebook-profil.

Her forklarer Uffe Elbæk om arrangementerne, at »alle har været fagligt velbegrundede med det klare formål at vise et helt særligt kulturmiljø frem.«

Og netop væsentligheden bliver ifølge Hans Engell altafgørende for Elbæk.

- Det helt afgørende er spørgsmålet om arrangementets væsentlighed. Hvad er det egentlig for en kreds af mennesker, der er mødtes om hvad?, siger Hans Engell.

Enhedslisten har lørdag sagt, at de vil bede ministeren om at redegøre for arrangementerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.