Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Det er den rigtige beslutning«

Den afgående partiformand for de konservative, Lene Espersen, forsvarer på pressemøde sit politiske eftermæle.

Lene Espersen meddeler hun trækker sig som formand for de konservative. Fredag morgen kommer det frem, hvem der skal afløse hende.
Lene Espersen meddeler hun trækker sig som formand for de konservative. Fredag morgen kommer det frem, hvem der skal afløse hende.

- De sidste to dage har ikke været et kønt syn. Så det er nu, jeg skal trække i håndbremsen. Tidspunktet er kommet til, at jeg skal trække mig.

Den nu afgående formand for Det Konservative Folkeparti, Lene Espersen, sagde på et 19 minutter langt pressemøde torsdag aften, at hendes beslutning om at gå af som både partileder og formand er blevet truffet "af hensyn til partiet".

Billedgalleri: Lene Espersen går af

For at undgå en gentagelse af 90'ernes konservative fløjkrig. Men hun understregede samtidig, at hun i sine to et halvt år som partileder ikke kunne "ønske mig et mere loyalt parti," og at hun ikke føler sig snigløbet.

Lene Espersen fortsætter som udenrigsminister, og hun vil fredag redegøre for sin beslutning på det gruppemøde, der skal vælge hendes efterfølger.

»Jeg fik skatten ned«

På pressemødet torsdag aften forsvarede Lene Espersen sit politiske eftermæle, og hun betegnede sine politiske resultater som formand som "stærke". - Jeg kan med rank ryg sige, at det var Lene Espersen, der fik sat skatten ned med 7,5 pct., sagde hun.

Hun understregede, at det har været de konservatives fortjeneste, at dagpengeperioden er blevet halveret. Og at det har været K, der fik overbevist regeringspartneren Venstre om, at efterlønnen skal afskaffes. Ligeledes var det vigtigt for Lene Espersen at notere, at konservative er gået frem både ved kommunalvalget og ved valget til Europaparlamentet.

Espersen meddelte, at hun trækker sig både som politisk leder og som partiformand. Hun betonede sin overbevisning om, at der ikke vil udbryde en ny fløjkrig i partiet.

- Jeg ønsker ikke en lang, nedslidende krig for og imod Lene Espersen. Derfor skal det være nu, jeg trækker mig, så der er tid til at bygge en ny leder af partiet op, sagde hun.

Hun konstaterede, at konservative er kommet ind i "en negativ spiral med fokus på internt fnidder".

- Jeg bærer ansvaret. Jeg ville gerne være blevet som partileder. Jeg er en fighter og havde håbet på, tingene kunne vende. Men af hensyn til Konservativt Folkeparti er det bedste, jeg kan gøre, at overlade det til en ny, sagde hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.