Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Derfor tæller staten flagstænger: Mulig grønlandsk og færøsk flagdag

Det vakte undren, da statslige institutioner i begyndelsen af januar blev bedt om at tælle flagstænger. Men nu kommer Statsministeriets forklaring.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

København: Finansministeriet bad i begyndelsen af januar statens institutioner om at tælle deres flagstænger. Inden 11. januar skulle blandt andet universiteter og forsvaret indberette, hvor mange flagstænger, der bliver brugt på officielle flagdage.

Statsministeriet oplyser torsdag til Ritzau, at man overvejer at markere den færøske flagdag og den grønlandske nationaldag.

- Statsministeriet har overvejet, om statslige myndigheder skal flage med det færøske flag på den færøske flagdag den 25. april og med det grønlandske flag på den grønlandske nationaldag den 21. juni, skriver ministeriet i en mail til Ritzau.

- Statsministeriet har derfor igangsat et arbejde for at afklare, hvad det rent praktisk vil betyde, med henblik på at der udarbejdes et grundlag for en eventuel politisk beslutning, skriver ministeriet.

Der er ikke taget politisk stilling i sagen, ligesom de færøske og grønlandske myndigheder ikke er blevet inddraget i arbejdet.

Folketingsmedlem Pernille Skipper (EL) stillede onsdag finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) et såkaldt udvalgsspørgsmål, hvor hun bad om svar på, hvorfor flagstængerne skulle tælles.

Nyheden om flagstangstællingen er også nået til England, hvor BBC blandet andet har skrevet om hashtagget #flagstangsgate, som bliver brugt på Twitter.

- Megen mystik, men min tanke er: hvor mange flagstænger er der så!? Spændingen er ulidelig, har folketingsmedlem Jeppe Jakobsen (DF) blandt andet skrevet på det sociale medie.

Også Benny Engelbrecht (S) har undret sig over flagtælling.

- Det er helt absurd. Hvorfor, har finansordføreren spurgt overfor tv2.dk.

Finansministeriet har tidligere ikke villet uddybe, hvad optællingen skulle gøre godt for. I en sms til TV2 har ministeriet oplyst, at antallet af flagstænger skal bruges "i forbindelse med en undersøgelse af praksis for statens flagning".

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.