Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Derfor går vi en politisk »super uge« i møde

Regeringen fremlægger hele tre store politiske udspil de næste dage. Ugen bliver en politisk »super uge«, siger kommentator og understreger, at ugen er vigtig for regeringens image.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V)  (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V)  (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)

Det bliver en travl uge for de politiske journalister på Christiansborg.

Regeringen har inviteret til hele tre vigtige pressemøder. Her vil forskellige ministre efter planen fremlægge henholdsvis skattereform tirsdag, erhvervs- og vækstplan onsdag og finanslovsudspil torsdag.

En politisk »super uge« kalder politisk kommentator Hans Engell de kommende dage:

»Det er en meget stor del af hele efterårets politiske dagsorden, som bliver præsenteret de næste dage. Det er altid vigtigt for en regering at komme godt fra start. At de kommer igennem til vælgerne og får præsenteret tingene på en sympatisk måde.«

Kampen er hård

Hans Engell påpeger, at der snart er kommunalvalg, hvor regeringen gerne vil stå godt, ligesom Berlingskes seneste Gallup-måling viste blåt flertal i Folketinget, hvis vælgerne skulle stemme i dag.

»Kampen mellem rød og blå blok er blevet meget hård. Derfor spiller det en stor rolle, om regeringen får lagt tingene frem på en måde, så den står godt,og vi i næste uge kan sige, at den kom godt fra præsentationen,« siger Hans Engell:

»Jeg kan love dig for, at ministrene forbereder sig. De holder generalprøver på deres præsentationer.«

Hans Engell påpeger, at fordi regeringens skatteudspil blev lækket i Politiken i sidste uge, er forhandlingerne allerede gået i gang med diverse politiske meldinger fra oppositionen på netop det område.

»På den måde blev sidste uge ikke særligt vellykket for regeringen. Men nu starter forhandlingerne, og vi får de sidste detaljer i udspillet.«

Dommen kommer senere

Hans Engell vurderer, at regeringen har gode chancer for at komme igennem med sin politik.

»Der er ikke noget, der tyder på, at regeringen støder på grund og ikke vil være i stand til at fremlægge en finanslov og aftaler på andre områder, når vi nærmer os jul,« siger Hans Engell.

Den helt store dom vil dog først falde, når regeringen fremlægger de endelige forlig. De uger vil være langt mere afgørende og vigtige for regeringen, vurderer han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.