Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Der var tale om et debatindlæg«

Lørdag aften var der krisemøde i Venstres partitop. En presset Jens Rohde svarede på, hvorfor han alligevel ikke skulle kåres til Venstres spidskandidat.

Venstres Landsmøde i Herning søndag den 18. november 2012. Her Jens Rohde. (Foto: Martin Dam Kristensen/Scanpix 2012)
Venstres Landsmøde i Herning søndag den 18. november 2012. Her Jens Rohde. (Foto: Martin Dam Kristensen/Scanpix 2012)

Det var ikke den sædvanligt kække Jens Rohde, der mødte journalisterne lørdag aften. Han havde netop fået at vide, at han ikke som planlagt skulle genopstilles som spidskandidat for Venstre til europaparlamentsvalget i 2014. I hvert fald ikke på dette landsmøde.

Storsvedende svarede han journalisterne:

- Der er nogle, der måske vil kunne misforstå, hvorvidt der er tale om et debatoplæg eller et kampagnegrundlag. Det her var tænkt som et debatoplæg, hvor alle skulle kunne byde ind, men nu kommer det så bare tilfældigvis i en avis samme dag, som jeg bliver valgt - eller skulle have været valgt som spidskandidat - og så kommer det ind i en forkert kontekst. Så skaber det signalforvirring, og jeg er da nødt til at påtage mig det ansvar.

Til et spørgsmål om, hvorvidt han stadig står ved kronikken, svarede Rohde:

- I sådan nogle debatindlæg, er man nødt til at spidse pennen lidt for at sikre, at det skaber en debat.

Den skarpe formulering af Rohdes holdninger er bragt i Berlingske søndag og skrevet sammen med formanden for Europabevægelsen, Erik Boel.

På trods af polemikken går Jens Rohde stadig efter posten som Venstres spidskandidat, når partiet til næste år mødes til landsmøde igen.

- Naturligvis er jeg fortsat interesseret i at blive spidskandidat. Jeg har altid været optaget af EU-politikken, og det er jeg fortsat, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.