Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Der bliver kampvalg om regionernes formandspost

Socialdemokraten Sophie Hæstorp Andersen vil ligesom Venstre-politikeren Stephanie Lose være regionsformand.

Regionrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) melder sig ind i kampen om at blive regionernes formand, når Bent Hansens (S) efterfølger skal findes til efteråret. Free/Socialdemokraterne
Regionrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) melder sig ind i kampen om at blive regionernes formand, når Bent Hansens (S) efterfølger skal findes til efteråret. Free/Socialdemokraterne

København. Region Hovedstadens regionrådsformand, Sophie Hæstorp Andersen (S), melder sig ind i kampen om at blive formand for Danske Regioner.

Der oplyser hun selv på Facebook:

- Hvis vælgerne giver mig opbakningen igen, og mit parti står bag mig, så vil jeg meget gerne stille mig i spidsen for de danske regioner efter valget i november 2017.

Dermed er der lagt op til et kampvalg om, hvem der skal efterfølge den nuværende formand, Bent Hansen (S), som ikke genopstiller.

I sidste uge meddelte Region Syddanmarks regionrådsformand, Stephanie Lose (V), nemlig, at hun også gerne vil være regionernes formand.

Regionerne kunne ved årsskiftet fejre tiårs jubilæum. De afløste i 2007 de 14 amter og har som hovedopgave at styre og administrere det danske sundhedsvæsen.

Regionernes styrende organer er regionsrådene med 41 folkevalgte medlemmer, som vælges for fire år ad gangen. I spidsen for regionsrådet står regionsrådsformanden, der vælges af regionsrådet.

Næste kommunal- og regionsrådsvalg er 17. november.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.