Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
B-tinget

Den sorte plet er vokset II

Marie Krarup (DF)
Marie Krarup (DF)

Kære Pernille Vigsø Bagge

Du har udnævnt mig til eventyrets onde fe! Ak, hvor sølle. Det er vel i mangel på fornuftige argumenter. Men det falder meget godt i tråd med de politisk korrektes verdensbillede af, at ondskaben kun findes uden for dem selv og vil forsvinde, hvis blot de selv får lov til at igangsætte deres sociale ingeniørkunst uden indblanding. Dem, der kritiserer dem for deres overmodige og naive planer, udnævnes til selve ondskaben. Derfor er det forståeligt, at du giver mig betegnelsen den onde fe. Og det viser meget godt din manglende virkelighedsfornemmelse.

Jeg mener, at elendigheden vil tage til ved den nye asyl-aftale. Du mener det modsatte. Du forsøger at sværte min argumentation til og kalder det endda virkelighedstjek, - men det har ikke noget med virkeligheden at gøre.

1. Til dit første argument – at man lever ringe i lejrene. Ja, man lever ikke fyrsteligt og ikke lykkeligt i den mellem-situation man naturligvis er i, når man søger om at få lov til at bosætte sig i et andet land. Situationen bliver især svær at bære, hvis tingene trækker i langdrag og man ikke vil acceptere den afgørelse, der bliver truffet, men bliver ved og ved med at klage og forsøge at hage sig fast. Jeg mener, at forholdene i lejrene er tålelige, men at man skal gøre alt for at nedbringe sagsbehandlingstiden og gøre alt for at få de folk, der ikke har fået opholdstilladelse ud så hurtigt som muligt. Ellers risikerer deres børn og de selv at tage skade. Det vil ikke hjælpe stort at man nu tillader en delvis integration, før sagen er afgjort. For de afviste vil det på den ene side være tungere at skulle af sted fra landet, efter de er vokset mere fast, og på den anden side vil det være lettere at finde en måde at blive i landet som illegal. Begge muligheder er dårlige. Kun for dem, der får tilkendt ophold er det en fordel at integrationen er begyndt tidligt. Men de er trods alt et mindretal. I 2011 fik 66 % afslag på deres asylansøgning.
Når jeg siger, at der vil komme flere illegale på grund af denne aftale, kan jeg naturligvis ikke dokumentere det. Det ville være yderst besynderligt, hvis det kunne lade sig gøre at dokumentere fremtidige begivenheder! Men jeg kan sige, at erfaringen viser, at det er ualmindeligt besværligt at få folk til at forlade landet, og at erfaringen viser, at de afviste asylansøgere har det med at forsvinde. De sidste fem år har de danske myndigheder mistet kontakt til 7.500 asylansøgere. Politiet kalder den gruppe for ”skønnet udrejst”, da de formoder, at de ikke længere er i Danmark. Men der er flere der peger på, at mange stadig opholder sig i Danmark – blot under jorden som illegale. For øjeblikket befinder der sig formodentlig omkring 1.400 afviste asylansøgere i Danmark. I 2011 samarbejdede kun omkring 15 procent af de afviste om hjemsendelse. Eftersom antallet af asylansøgere stiger, er det sandsynligt at antallet af afviste og af illegale også vil stige.
I 2011 søgte 3.806 personer om asyl i Danmark. I juli 2012 var tallet allerede på 3.229. Justitsministeriet forventer at 6.000 søger om asyl i Danmark i 2012. Så den røde regerings politik, der har gjort forholdene mere attraktive for nytilkomne har allerede resulteret i en større tilstrømning. Den nye aftale vil formentlig give endnu et skub i den retning.

2. Nu hvor du har udnævnt mig til den onde fe, påstår du tillige, at jeg mener, at det er godt at nedbryde folk, og at det vil få dem til at rejse. Nej, du vulgariserer debatten med sådanne påstande. Men du selv ser bort fra, at den moralske forpligtelse, du taler om, først og fremmest retter sig imod dine medborgere. Du kan ikke i dine lyserøde drømme tillade dig at indrette vores asyl-system, så det bliver så tiltrækkende på fattige

3. verdensborgere, at Danmark bliver svær at leve i for de indfødte borgere. Ofte er de tilrejsende mennesker, der ikke magter at blive integreret og som måske ville have haft en bedre tilværelse i deres egne lande. Om end de er fattige. 3.Du påstår, at asylansøgere kun er påvirket af push-faktorer, dvs. krig og naturkatastrofer i deres egne lande. Så enkelt er det ikke. Der foregår for øjeblikket en folkevandring fra fattige 3. verdenslande til den vestlige verden. Den folkevandring betjenes af rejseførere med speciale i indsmugling i lande med særligt gode muligheder for at komme ind og blive. Derfor ser vi også, at strømmene ændrer sig alt efter, hvor det er let at få ophold, og hvor det er svært. Danmark var på et tidspunkt en magnet for folkevandringen fra den 3. verden, men dette ændrede sig på grund af den stramme udlændingepolitik fra 2002 og frem. Nu er Danmark igen blevet attraktivt på grund af den løsere udlændinge-politik. Desværre.

Når du skriver, ”at man ( ”man”skal nok være undertegnede) tror, at man bare kan lukke verden ude bag grænsebomme og løse problemet med illegale indvandrere ved at bure mennesker inde i asylcentre”, så forplumrer du igen debatten. DF kan ikke og ønsker ikke at lukke verden ude. Hvordan i alverden kan man det? Vi ønsker at bruge de praktiske anordninger, man tidligere har brugt til at kontrollere ind og udrejse af Danmark. Det er da hamrende dumt at lade være! Vi ønsker heller ikke at ”bure nogen inde” – udover kriminelle. Men vi vil da have kontrol med asylansøgere. Selvfølgelig. Alt andet er da at nedlægge landet Danmark som et land. Skal vi bare gøre territoriet Danmark til et tilfældigt område, som alle skal kunne slå sig ned i?

Kære Pernille Vigsø Bagge. Dit svar til mig understreger, at du forholder dig naivt og uklogt til virkeligheden. Helt som om du lever i en Disney-film.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.