Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
B-tinget

Den sorte plet er vokset

Marie Krarup (DF)
Marie Krarup (DF)

Pernille Vigsø Bagge har overset, at virkeligheden ikke er en lyserød Disney-film med søde, talende dyr og smukke, gode mennesker.

Min medblogger Pernille Vigsø Bagge (PVB) fra Socialistisk Folkeparti påstår, at en sort plet er vasket bort ved at der lavet en asylaftale, der giver asylansøgere ret til at bo, arbejde og gå i skole udenfor lejrene til gengæld for, at de underskriver en aftale om, at de vil medvirke til deres egen hjemvenden, hvis de ikke får tilkendt asyl i Danmark.

PVB har overset, at virkeligheden ikke er en lyserød Disney-film med søde talende dyr og smukke, gode mennesker. Virkeligheden er udstyret med mennesker med gode og dårlige sider, og de har ikke nødvendigvis altid lyst til at opføre sig efter PVB´s drømmebillede.

Der er nogle, der vil bruge aftalen til at skabe sig et netværk og et fodfæste i Danmark, der kan bruges til at blive i landet i landet, selvom de skulle blive udvist f.eks. ved at gå under jorden og leve illegalt i landet. Noget vi jo desværre har set ske før.

F.eks. anslog politiet i marts i år, at der befinder sig mellem 20 -og 40.000 illegale indvandrere i Danmark. Heraf er ca. 1400 afviste asylansøgere, der er forpligtet til at rejse hjem, men som ikke har gjort det. Kun 15 % af de afviste asylansøgere har tidligere samarbejdet med myndighederne om hjemsendelse.

Men den situation vil jo så nu ændre sig ifølge PVB, fordi de nu vil få bedre betingelser under opholdet og derfor vil se en udrejse som en pæn betaling for en pæn behandling. Jeg tror PVB er bundløst naiv eller aldeles uvidende om tidligere erfaringer, når hun argumenterer sådan.

Vi har i forvejen set forældre opføre sig meget utiltalende, når de er blevet afvist som asylansøgere. Vi har set nogle direkte bruge deres børn som gidsler for at få lov til at blive i Danmark. De burde naturligvis, hvis de var gode mennesker fra en Disney-film, skynde sig at rejse tilbage for at give deres børn bedst mulige chancer for at opbygge et nyt liv i det land, de skal bo, når de nu ikke kan bo i Danmark. Hvis det var den sorte plet PVB ville vaske væk, ville hun få min opbakning, for det er skrækkeligt, når forældre påfører deres børn lidelser for at kunne udstille dem og dermed opnå fordele for sig selv uden hensyn til børnenes lidelser. Derfor bør PVB arbejde for at gøre det lettere at hjemsende afviste asylansøgere.

At give asylansøgere mulighed for at leve som indvandrere, der er ved at integrere sig i Danmark, vasker ikke nogen pletter af, men vil med al sandsynlighed øge afviste forældres mulighed for at bruge deres børn som gidsler, hvis de skal hjemsendes. For nu vil de stakkels børn jo have flere bånd til Danmark via skolegang og kontakter i nærområdet. Sandsynligvis vil det derfor gøre mere ondt på børnene, når de skal hjemsendes.

Og mon ikke vi vil få flere af den slags børn. For selvfølgelig vil det blive mere attraktivt at tage til Danmark, fordi sandsynligheden for, at man reelt kan udvises ved afslag, vil falde. Mon ikke prisen for en menneskesmugler-tur til Danmark vil gå op i de lande, hvor menneskesmuglere kan tjene penge ved at sluse folk ud af deres land og ind i et europæisk? Vi vil højst sandsynligt se flere asylansøgere i Danmark i fremtiden. Men deres chance for at få tilkendt ophold vil ikke stige.

Sandsynligheden for at flere, stakkels små børn enten vil komme til at leve som illegale eller blive brugt som deres forældres gidsler i en kamp med myndighederne i Danmark i tilfælde af, at de afvises, vil stige. PVB og hendes parti har gjort en sort plet større.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.