Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Degraderet DF-lokalformand overvejer exit fra partiet

Jens Hald, der ikke længere er DF-lokalformand i Nyborg efter "uacceptable udtalelser", overvejer exit fra DF.

Jens Hald overvejer nu at forlade Dansk Folkeparti. Arkivbillede Folkemøde på Bornholm 2015. Fredag d. 12. juni.
Jens Hald overvejer nu at forlade Dansk Folkeparti. Arkivbillede Folkemøde på Bornholm 2015. Fredag d. 12. juni.

København: Torsdag blev han politianmeldt for en statusopdatering på Facebook, lørdag fik han en skriftlig advarsel fra Dansk Folkepartis hovedbestyrelse, og søndag er han efter aftale med partitoppen ikke længere lokalformand for DF i Nyborg.

Og nu overvejer hovedpersonen selv, Jens Hald, om han skal melde sig helt ud af Dansk Folkeparti.

- Jeg kan ikke leve med, at jeg skal veje hvert ord på en guldvægt. Jeg kan ikke vende alting med Christiansborg hver gang, siger Jens Hald til Ritzau.

Lokalpolitikeren blev genstand for mediernes og dermed også hovedbestyrelsens interesse, da han i en statusopdatering på Facebook 5. januar kritiserede de såkaldte venligboere, der på frivillig basis hjælper flygtninge, der kommer til Danmark.

- Disse venligboere udfører landsskadelig virksomhed på samme måde som de danskere, der under den tyske besættelse bød tyskerne velkommen. Den dag det går op for den danske befolkning, at den er helt gal, skal vi klippe disse venligboere helt skaldede, som tyskerpigerne blev i sin tid, skrev Jens Hald på Facebook.

Den slags udtalelser er ifølge partisekretær Poul Lindholm Nielsen "helt uacceptabelt" og "langt over stregen". Jens Hald har flere gange efterfølgende forklaret, at statusopdateringen er blevet misforstået - at den skulle have været formuleret som et spørgsmål.

Han understreger over for Ritzau, at han aldrig kunne drømme om at opfordre til vold, og at han er skuffet over den manglende opbakning fra partitoppen. Hele sagen har fået ham til at overveje sit medlemskab af partiet.

- Jeg vil ikke have mundkurv på. Det er klart, at jeg skal udtale mig inden for lovens rammer - jeg må ikke opfordre til vold. Men det ligger mig også meget fjernt, selv om der er nogle, der vil skyde mig det i skoen, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.