Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

De skændes om 1,5 milliarder

1,5 milliarder skiller Dansk Folkeparti og regeringen i forhandlingerne om topskatten i skattereformen. DF vil bruge pengene i bunden, regeringen i toppen.

Politisk leder af Liberal Alliance, Anders Samuelsen, er stadig med i forhandlingerne.
Politisk leder af Liberal Alliance, Anders Samuelsen, er stadig med i forhandlingerne.

Omkring 1,5 milliarder kroner skiller Dansk Folkeparti og regeringen i forhandlingerne om topskatten som led i den nye skattereform. Regeringens støtteparti vil ikke være med til at sænke topskatteprocenten med 1,5 procentpoint til 13 procent. En sænkning af topskatten med 1,5 procentpoint koster ifølge Skattekommissionen 1,5 milliarder kroner.

Politisk leder af Liberal Alliance, Anders Samuelsen, undrer sig:

- Diskussionen mellem regeringen og DF handler om ufatteligt små beløb, siger Anders Samuelsen, der fortsat er inde i forhandlingerne. Det er endnu ikke lykkedes Dansk Folkeparti at presse regeringen til at opgive den lavere topskatteprocent.

Direktør i Dansk Industri, Tine Roed, siger, at det er meget alvorligt for det danske velfærdssamfund, hvis de høje marginalskatter ikke sænkes.

- Vi bliver ganske enkelt fattigere. Der sker et voldsomt velfærdstab, som især vil gå ud over de danskere, der har brug for offentlig forsørgelse og anden offentlig service. Der bliver mindre at dele ud af, men det må politikerne jo så forklare vælgerne. De veluddannede med de høje indkomster skal nok klare sig, de kan jo flytte til USA, Storbritannien eller Tyskland for at arbejde. Den unge generation er mere veluddannede, og sprog er ingen hindring, siger Tine Roed.

Hun peger på, at hele mellemskatten og topskatten skal fjernes, hvis Danmark skal kunne matche skatteniveauet i Storbritannien, USA og Tyskland.

Forhandlingerne fortsætter søndag morgen, mens embedsmændene i Finansministeriet lørdag kastede sig over lommeregneren for at se på de økonomiske konsekvenser af de forslag, der er på bordet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.