Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

De Radikale: Vi er klar til regering på tværs af rød og blå blok

Det skal undersøges, om der grobund for en tværgående regering, mener Morten Østergaard.

Morten Østergaard. Arkivfoto.
Morten Østergaard. Arkivfoto.

Hvis Venstre og Socialdemokraterne efter valget i 2015 havde dannet regering sammen, ville det muligvis være blevet mødt med opbakning fra De Radikale.

Det siger De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, i et interview i Politiken.

Her efterlyser han et opgør med den traditionelle tankegang om, at det enten skal være rød blok eller blå blok, der leder landet.

Uenighederne mellem partierne i begge lejre er tegn på, at den dominerende skillelinje i dansk politik er kunstig, mener han.

- Der er brug for en åben diskussion om, hvorfor der i dag ikke er nogen, der kan forestille sig, at man har en regering, der ikke har sit afsæt i enten den ene eller den anden yderfløj, siger Morten Østergaard til Politiken.

Mette Frederiksen (S) er fortsat den eneste, som De Radikale vil pege på som statsministerkandidat, understreger Østergaard.

Men han ser gerne et eller flere borgerlige partier indgå i en socialdemokratisk ledet regering i stil med Poul Nyrup Rasmussens første regering i 1993, der ud over De Radikale bestod af Centrumdemokraterne og Kristeligt Folkeparti.

Det politiske indhold skal være omdrejningspunktet, mener Morten Østergaard. Derfor skal det undersøges, om der er "grobund for et tværgående regeringsprojekt, der tager hånd om de store udfordringer", skriver Politiken.

- Det fordrer i hvert fald, at man ikke på forhånd har bundet sig til, at det parlamentariske grundlag enten skal være fra den ene eller den anden fløj. Og at man ikke i den førte politik lader sig binde af det. Men det er da klart, at det ikke ville give mening at udelukke, at man kunne lave sådan en regering. Det ville da i hvert fald manifestere et nybrud, siger Morten Østergaard.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.