Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

De Radikale: Flygtninge skal kende dansk seksualmoral

Det er fint at få klarlagt, om asylansøgere generer danske kvinder, lyder det. De skal lære dansk ligestilling

København: Flygtninge skal have viden om, hvordan vi ser på køn og ligestilling i Danmark.

Det mener De Radikales integrationsordfører, Sofie Carsten Nielsen.

Udtalelsen kommer i forbindelse med, at Dansk Folkeparti kræver, at justitsminister Søren Pind (V) tager kontakt til landets politikredse for at finde ud af, hvor omfangsrigt det er, at asylansøgere generer danske kvinder.

Det sker efter, at flere kvinder i blandt andet Thisted Kommune har følt sig generet af udenlandske asylansøgere i nattelivet.

Sofie Carsten Nielsen var netop i Thisted i mandags og talte med mange af beboerne i teltlejren. Her var nogle af beboerne ansvarlige for at fortælle videre til de andre flygtninge, hvordan og hvorledes, bylivet foregår i Danmark.

- De var meget opmærksomme på - og der hang sedler over det hele - at fortælle mig, at når de gik på diskotek her i Danmark, så skal man opføre sig ordentligt og ikke kigge.

- Nogle af dem, som kommer hertil, har aldrig set et diskotek før, og så er det klart, at det er nogle nye vilkår, der gælder, og det er vigtigt, at vi hurtigt får det indprentet, hvordan vi ser på det i Danmark, siger hun til Ritzau.

Derfor er det også fint at få klarlagt, hvorvidt asylansøgere generer danske kvinder.

- Man skal fuldt anerkende, at der har været problemer. Der har været en gigantisk sag i Tyskland, og hvis der er noget af det i Danmark, så skal vi have det frem.

- Jeg har det fint med at få klarlagt, hvilke udfordringer der er. Jeg ved ikke, om det skal være via en redegørelse, men det er fint at få informationer frem, om der har været problemer, siger Sofie Carsten Nielsen.

Tidligere har De Radikale sammen med K, DF og S ment, at det er en god idé, at asylansøgere bliver undervist i seksualmoral. Og det mener integrationsordføreren stadig.

- Jeg har også for nylig været fremme med et mere omfattende forslag, der også indebærer ligestilling og de værdier, som vi baserer os på her, for at få det langt mere udbredt.

- De flygtninge, der kommer hertil skal ret hurtigt have viden om, hvordan vi ser på køn og ligestilling og blandt andet også seksualmoral.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.