Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

De Radikale: Absurd at forlænge grænsekontrol

Politiet kommer til at glo på nummerplader frem for at opklare forbrydelser i yderligere et halvt år, mener R.

Symbolpolitik.

Sådan lyder reaktionen fra De Radikale, efter at regeringen som ventet torsdag valgte at forlænge kontrollen ved den dansk-tyske grænse.

Grænsekontrollen gælder nu seks måneder mere frem til 12. november 2017.

De Radikales Sofie Carsten Nielsen mener, at grænsekontrollen er spild af penge.

- Det er stadig absurd, at politiet skal stå og glo på nummerplader ved grænsen i stedet for at opklare sager lokalt. Politiet mister 240 årsværk på at stå ved grænsen, siger Sofie Carsten Nielsen og tilføjer:

- Regeringen kører videre med symbolpolitik. Det er ærgerligt. Man må og kan ikke bruge grænsekontrollen til at stoppe flygtninge. Og grænsekontrollen er heller ikke effektiv til at stoppe kriminalitet.

Danmark har fået grønt lys til at forlænge grænsekontrollen af EU's ministerråd. Det sker med henvisning til Schengen-reglernes artikel 29.

Den kan tages i brug, når den overordnede funktion af Schengenområdet er truet, fordi der er alvorlige mangler i forbindelse med grænsekontrollen ved de ydre grænser.

Siden årsskiftet er tusinder af migranter ankommet til Italiens kyst i både fra Libyen. Flere hundrede personer er druknet på den farlige færd over Middelhavet.

- Vi skal løse grænseoverskridende problemer med grænseoverskridende samarbejde, siger Sofie Carsten Nielsen og tilføjer:

- EU's ydre kontrol med flygtninge skal vi gøre stærkere. Og herhjemme skal politiet have tid og ressourcer til at opklare sager. De skal ikke tvinges ned til grænsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.