Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

De offentlige underskud efter 2020 kan undgås

Der skal ikke gøres ret meget, før man har fjernet den såkaldte økonomiske »hængekøje« efter 2020, viser beregninger fra Finansministeriet. Finansminister Bjarne Corydon bekræfter, at der er forskellige måder at løse de fremtidige økonomiske udfordringer på.

Det er ikke nødvendigt at forhøje pensionsalderen eller at skære i velfærden for at undgå store offentlige underskud fra 2020 og fremefter, skriver Politiken.

Beregninger fra Finansministeriet, som avisen har gennemgået, viser endda, at det faktisk er muligt at lade det offentlige forbrug stige mere efter 2020, end regeringen har lagt op til frem til 2020, og alligevel undgå underskud, der vil overskride de EU-grænser, som Danmark har forpligtet sig til at overholde.

Ifølge regeringens planer vil der være balance i den danske økonomi i 2020, men derefter er der ifølge Finansministeriets fremskrivning udsigt til en 50-60-årig periode med offentlige underskud, som vil blive så store, at de overskrider EU-reglen om, at underskuddet højst må udgøre 0,5 procent af bruttonationalproduktet, når der er taget højde for konjunkturudsving.

Men Finansministeriets beregninger viser altså, at der ikke skal gøres ret meget, før man har fjernet den såkaldte økonomiske »hængekøje« efter 2020.

I en skriftlig kommentar til Politiken bekræfter finansminister Bjarne Corydon (S), at beregningerne »viser, at der er forskellige måder at løse de fremtidige udfordringer med den såkaldte hængekøje på«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.