Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

De Konservatives nye leder gav ulovlig støtte til fodboldklub

Den nye formand for de Konservative og byrådet i Viborg Kommune har ydet ulovlig støtte til en lokal fodboldklub, fastslår Statsforvaltningen.

Pressemødet, hvor den afgående konservative formand Lars Barfoed gav formandsposten videre til Viborg-borgmester Søren Pape (billedet) i bibliotekshaven ved Christiansborg.
Pressemødet, hvor den afgående konservative formand Lars Barfoed gav formandsposten videre til Viborg-borgmester Søren Pape (billedet) i bibliotekshaven ved Christiansborg.

Byrådet i Viborg Kommune har med borgmester og kommende formand for de Konservative Søren Pape Poulsen (K) som drivkraft ydet millionstøtte til den økonomisk trængte fodboldklub Viborg FF. Det skriver Politiken.

Sagen begyndte i 2010, hvor kommunen solgte navnerettighederne til det lokale stadion til klubben for 50.000 kroner årligt. I 2011 pålagde et snævert byrådsflertal på indstilling fra Søren Pape Poulsen så det kommunale selskab Energi Viborg at købe navnet på stadionet af Viborg FF for 3,25 millioner kroner over tre år.

Handlen er ifølge en afgørelse fra Statsforvaltningen »uforsvarlig«, »uklar« og »synes båret af hensynet til at give Viborg FF A/S en økonomisk håndsrækning, hvilket ikke er lovligt«.

Byrådet er blevet bedt om at redegøre for, hvordan det vil bringe forholdene i orden.

Politiken har fået aktindsigt i et brev, hvor et flertal i byrådet svarer, at afgørelsen tages til efterretning, og hvor der ikke bliver lagt op til yderligere tiltag.

Statsforvaltningen oplyser til avisen, at den endnu ikke har taget stilling til, hvad byrådets svar giver anledning til. Men professor Henning Jørgensen fra Institut for Statskundskab ved Aalborg Universitet siger til Politiken, at der potentielt kan gives en tvangsbøde, rejses en erstatningssag eller endda en straffesag mod de ansvarlige byrådsmedlemmer.

Og professor emeritus ved CBS Niels Blomgren-Hansen sammenligner handlen med Farum-sagen, hvor tidligere borgmester Peter Brixtofte (V) ydede ulovlig støtte til den lokale fodboldklub.

Søren Pape Poulsen fastholder over for Politiken, at der var tale om en god økonomisk beslutning, da selskabet blev pålagt handlen:

»I bagklogskabens lys kan man sige, at det måtte vi ikke. Men man kan ikke altid på forhånd vide, hvad Statsforvaltningen vil sige«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.