Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

De konservative skifter politisk ordfører

Det Konservative Folkeparti får ny politisk ordfører, da den nuværende, Mai Mercado, går på barsel.

Mette Abildgaard er ny politisk ordfører for de Konservative.
Mette Abildgaard er ny politisk ordfører for de Konservative.

Det Konservative Folkeparti skifter nu politisk ordfører.

Det bliver De Konservatives nuværende ordfører for blandt andet miljø, klima og energi, Mette Abildgaard, der overtager posten.

Årsagen er ganske udramatisk, da nuværende politisk ordfører Mai Mercado går på barsel fra den 26. april, altså på tirsdag. Hun venter sit andet barn.

27-årige Mette Abildgaard har i dag en hel bunke ordførerskaber. Det er blandt andet for miljø, klima og energi, men også for sundhed, psykiatri og forebyggelse. De ordførerskaber beholder hun. Hun indtræder desuden i de igangværende forhandlinger om gymnasiereform.

»Nogle af de forhandlinger, som jeg ser mest frem til, er gymnasieforhandlingerne og forhandlingerne om henholdsvis naturpakken og sikringen af vores kyster i forbindelse med ny planlov. Her vil det blive tydeligt, at Det Konservative Folkeparti er det borgerlige parti, som kæmper for mere dannelse og et højere fagligt niveau i gymnasiet, og at vi er det parti, som kæmper for mere urørt natur og for at sikre vores kyster mod unødigt byggeri,« siger Mette Abildgaard i en pressemeddelelse.

I forbindelse med Mette Abildgaards nye hverv stopper hun som formand for Folketingets ligestillingsudvalg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.