Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

De Konservative skal have færre holdninger

Hvis Det Konservative Folkeparti igen vil gøre sig gældende i dansk politik, skal partiet ikke længere have en mening om alt. KU-landsformand efterlyser fokuserede holdninger.

Det skal i fremtiden være acceptabelt for de Konservative ikke at mene noget om alle emner i dansk politik. Sådan lyder opfordringen fra Kristoffer Beck, landsformand i Konservativ Ungdom.

I den 22-årige landsformands optik er det den eneste måde, hvorpå moderpartiet kan komme ud af den efterhånden permanent dalende vælgertilslutning.

- Lige nu bliver vi klemt af Dansk Folkeparti, Venstre og Liberal Alliance, så vi må finde ud af, hvad der gør os unikke og fortælle folk, hvorfor de skal stemme på os, siger han.

Her er færre og klarere holdninger det, som partiet bør markere sig med.

- Vi har kun otte medlemmer af Folketinget, så jeg synes, det vil være fint at have færre holdninger, for så til gengæld at være mere slagkraftige, når vi kommer ud med noget. Når man er et stort parti, kan man mene noget om alting, men lige nu bør vi fokusere vores energi på at mene noget om nogle få ting.

En sammenligning med Liberal Alliances mærkesagsstrategi er helt klar for landsformanden. Han er ikke i tvivl om, hvad den almindelig dansker vil svare på spørgsmålet om, hvad det liberale parti står for: Skattelettelser. Sådan skal det også være med Det Konservative Folkeparti.

- Hvis det stod til mig, så havde vi tre kerneområder: Dansk kultur og værdier, en kritisk tilgang til EU og et opgør med det velfærdssamfund, vi har i dag. Og så skulle vi fokusere vores tid på kun at tale om de tre ting, så befolkningen krystalklart ved, hvad vi står for, forklarer Kristoffer Beck.

Blandt andet ønsker landsformanden, at samtlige velfærdsydelser bliver afskaffet, og at der i stedet indføres én ydelse, som man kan søge om, hvis man har brug for økonomisk støtte.

K: Vi er ikke et enkeltsagsparti

Det er dog ikke alle i partiet, der deler KU-landsformandens syn på mulige veje ud af vælgerkrisen. Et af de helt store konservative håb, 35-årige Rasmus Jarlov, der sidder i borgerrepræsentationen i København, mener ikke, at der er meget fornuft i at have enkelte kerneområder.

- Det er vigtigt, at vi har politik på alle områder. Vi er ikke et enkeltsagsparti. Vi er et parti, hvor man kan forvente at få svar på alt, hvad vi bliver bedt om at stemme om i folketingssalen. Så jeg er ikke enig i, at vi kun skal mene noget om nogle få ting, men det er da rigtig, at det kommunikationsmæssigt er en fordel at have mærkesager, hvor man står meget klart, siger han.

Jarlov vil dog gerne kvittere for, at Konservativ Ungdom lægger op til debat om de danske velfærdsydelser.

- Det er en meget relevant debat, og jeg er fuldstændig enig med KU i, at der er for mange velfærdsydelser. Det er måske at gå lige lovligt langt at sige, at man vil afskaffe alle ydelser, men jeg synes, debatten er vigtig. Princippet om at vi ikke skal have en myriade af forskellige offentlige ydelser, og at man kun skal give noget til folk, hvis de har behov for det, er fuldstændig rigtigt, siger Rasmus Jarlov.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.