Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

De Konservative sætter nyt A-hold frem mod valget

Onsdag sætter De Konservative den endelige holdopstilling op mod det kommende folketingsvalg.

Onsdag sætter De Konservative den endelige holdopstilling op mod det kommende folketingsvalg.
Onsdag sætter De Konservative den endelige holdopstilling op mod det kommende folketingsvalg.

De Konservative rokerer rundt og sætter nu et nyt hold op til folketingsvalget, der kommer inden for et år.

Ordførerrokaden betyder blandt andet, at gruppeformand Mette Abildgaard (K) også bliver sundhedsordfører, hvilket passer hende godt, da hun har erfaring med området fra tidligere.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

»Jeg glæder mig til at vende retur til sundhedsområdet. Vi står over for store forandringer og beslutninger på sundhedsområdet, hvor vi skal styrke nærheden i behandlingen og sikre en stærk almen sektor,« siger Mette Abildgaard.

Hun har tidligere været sundhedsordfører i Folketinget og har siddet i regionsrådet i Region Hovedstaden, hvor hun var formand for kræftudvalget.

Brigitte Klintskov Jerkel (K) har været sundhedsordfører indtil nu. Hun er stedfortræder i Folketinget for Brian Mikkelsen (K), der blev erhvervsminister.

Rasmus Jarlov (K) har også fået et nyt ordførerskab og bliver partiets nye skatteordfører.

»Jeg ser meget frem til, at vi kan få gjort vores skattesystem mere enkelt for borgerne. Vi har et af verdens højeste skatteaftryk, og det skal vi have sænket,« siger Rasmus Jarlov.

Han træder ind i Folketingets skatteudvalg, hvor han vil kæmpe for lavere skatter og afgifter.

Anders Johansson (K) har været skatteordfører indtil nu. Han er stedfortræder for børne- og socialminister Mai Mercado (K).

Da De Konservative kun har seks medlemmer af Folketinget, har alle ordførere flere ordførerskaber. Naser Khader er topscorer med hele 11.

Gruppeformand Mette Abildgaard er også politisk ordfører og har med sit nye ansvar for sundhedsområdet nu i alt syv ordførerskaber.

Desuden har Anders Johansson og Orla Østerby (K) fået nye ordførerskaber.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.