Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Fakta

De første idéer fra Trængselskommissionen

Trængselskommissionen blev nedsat i april 2012, efter den såkaldte trængselsring blev droppet. Medlemmerne af kommissionen skal i august 2013 komme med anbefalinger til, hvordan trængsel og forurening kan reduceres i hovedstadsområdet. Torsdag afleverede kommissionsformand, Leo Larsen, det foreløbige arbejde i form af et 105 sider langt idékatalog.

Blandt idéerne er fire, der skal være med til at styrke mobiliteten på kort sigt:

- Der skal ske en bedre koordinering af den kollektive trafik.

- Cykelpendlingen skal fremmes ved hjælp af supercykelstier.

- Trafikreguleringen i hovedstadsområdet skal koordineres bedre, så der kommer et bedre flow i biltrafikken.

- Der skal skabes en bedre sammenhæng mellem bilismen og den kollektive trafik blandt andet via det såkaldte »park and ride«-koncept, hvor der bliver etableret parkeringspladser ved togstationer, så bilister kan lade bilen stå og tage toget ind til København. Det bliver for eksempel en realitet i forbindelse med den nye station i Køge.

Kilde: Transportministeriet

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks