Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansktop-stjerne smidt ud af Venstre

Efter 35 år som Venstre-medlem er Troels Christensen blevet ekskluderet fra partiet. Nu overvejer han at melde sig ind i Liberal Alliance.

Troels Christensen - nu fhv i Venstre.
Troels Christensen - nu fhv i Venstre.

For lidt over et år siden var han folketingsmedlem for Venstre. Nu er han fortid i partiet.

Venstres gruppe i Slagelse besluttede på et møde i går at smide det tidligere folketingsmedlem og dansktop-sanger Troels Christensen ud af partiet.
1. viceborgmester og gruppeformand for Venstre i Slagelse, Stén Knuth fortæller, at fyringen skyldes mangel på tillid til Troels Christensen.

- Vi har over længere tid haft nogle uoverensstemmelser. Op til mandagens byrådsmøde var der en episode, hvor jeg og gruppen bad Troels om at følge linjen i partiet. Det agtede han ikke at gøre. Derfor har vi i går eftermiddags besluttet, at vi ikke længere har tillid til, at han vil følge den linje, vi har lagt, siger Stén Knuth.

Episoden handlede ifølge Berlingskes oplysninger om, at Venstres gruppe ville udnævne kulturudvalgets formand, Ebbe Jens Ahlgren (V), som medlem af bestyrelsen for Museum Sjælland. Troels Christensen, som også sidder i kommunens kulturudvalg, havde hellere set, at byrådet pegede på ham som bestyrelsesmedlem. Og det var tilsyneladende dråben for resten af V-gruppen.

Venstres partisekretær, Claus Søgaard-Richter, bekræfter, at Troels Christensen er blevet ekskluderet.
- Otte Venstre-medlemmer i kommunalbestyrelsen har enstemmigt besluttet at smide Troels ud af gruppen. Konsekvensen af det er, at han ikke længere er medlem af Venstre, siger Claus Søgaard-Richter.

- Det skyldes en bestemmelse i vores vedtægter, som blev indført i 2006, fordi man har ønsket, at der ikke er to Venstre-grupper, der bekriger hinanden. Det ønsker vi simpelthen ikke, siger V-partisekretæren.

Troels Christensen er ærgerlig over beslutningen og mener, at beslutningen er udtryk for, at der ikke længere er højt til loftet i Venstre.
- Jeg har været med i 35 år. Det har været hele mit liv, siger Troels Christensen.
Han er helt uforstående overfor beslutningen.

- Selvfølgelig har der været nogle punkter, hvor vi var uenige. Men det har været i småtingsafdelingen. De har ikke været helt tilfredse med, hvad der blev besluttet i kulturudvalget om badeforhæng i Korsør Svømmehal og udpegningen af et medlem til en museumsbestyrelse. Det er småting, siger Troels Christensen.

Han har tidligere været borgmester i Hashøj Kommune fra 2002 til 2005 og er nok mest kendt i dansktop-kredse med hittet ”Stræk op mod himlen”, som lå 15 uger på Danmarks dansktop-hitliste Charbase.dk, hvor den indtog førstepladsen i seks uger.

- Alt skal godkendes af ledelsen, inden det sættes i avisen. Der er ikke specielt højt til loftet i partiet, siger Troels Christensen

Hans tvillingebror, Villum Christensen, er folketingsmedlem for Liberal Alliance. Nu overvejer Troels Christensen om han skal følge i fodsporene på sin bror.

- Det er da en mulighed, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.